Nuffnang Ad

Monday, 23 November 2009

Presentation ICT 04

During the presentation, buah rambutan jadi rebutan semua orang..biasalah benda free mmg berebut orang nak.

My students yang setia menunggu sehingga tamat walaupun ada a few technical problems especially the computer tapi semuanya berjalan dengan lancar.

The girls wearing a beautiful dress just for the presentation..nice outfits and semuanya comel-comel belaka.

This girls sanggup bawak karipap to class cos they represent the Currypuff company. Sedap karipap itu.

Beauties with brain...semuaya comel-comel belaka


My one and only Doc Martens...and yes, I really adore this cute shoes since my school days. I think this Mary Jane dah tak ada dah. Wonder still ada tak lagi DM boutique kat Malaysia nie. Last time, ada kat Armcorp Mall. Kalau tak ada boutique pun ada kat Isetan, KLCC aje.

My girls, Syaf and Eyka. Mereka ini terlalu kurus and Im so jealousssssss

My boys, Aiezat and Edruss

Mr Faiq aka Anje di kalangan kawan-kawannya. You're so cute la beb. I think ramai yang nangis tgk gambar nie.

How happy they are after the presentation

Still bergambar..notice tak a girl beside me..yang pakai tudung warna merah tu..nama die Mimi..and guess what ? She's a married woman and ada anak satu. Tapi semangat nak belajar untuk mendapatkan diploma mmg sangat tinggi. Masa die nak bersalin, terpaksa tangguh semester then sambung balik, and yang kelakarnya tu, bila masuk this batch, die pun kena jadi like one of the them..dah tak macam mak org dah. Nasib la Syamimi ooiiii...they all nie mmg mcm tu. I pun kena tahan jugak !!! Anyway, they all semua mmg happening giler.

Sunday, 22 November 2009

YES is back

YES - Year End Sale telah kembali menghantui poket kiter..hahahaha. Start from 21 November 2009 - 3 January 2010. So, ramai la orang kat merata-rata tempat especially shopping malls especially yang ada anak-anak sekolah untuk membeli kelengkapan mereka.

Mothercare also having this wide promotion. Belum sempat pun nak melawat their new outlet kat Bangsar Shopping Centre, katanya yang terbesar di Asia Tenggara.

Pavilion pun sama jugak..phewww. I kalau ke Pavilion nie mmg mau makan satu hari la nak jalan-jalan dalam tu. Tapi mmg happening especially the food at the food court. Terbaik.

Parkson pun sama especially kepada Elite Club, mmg sangat berbaloi.


Detik yang paling ku tunggu..berjalan-jalan di Singapore di musim Christmas especially at Orchard Road will their beautiful decorations and also the BIG SALE with lots and lots of offer, mmg giler la. Looking forward to this trip.

Bola dan bola lagi

Daddy Jack dragged me to The Curve. Well, I thought we're having our dinner kat sini or maybe shopping tapi rupa-rupanya itu semua dusta belaka.

Pergi Rock Corner nie..I pun mcm pelik, aikkk setakat nak beli CD, kat sini apa ke halnya datang jauh-jauh and tak pernah tetiba nak membeli CD pulak

Well, rupanya Daddy Jack beria-ia mengajak I pegi sini untuk membeli tiket for EPL Master Football nie hah...I tak tahupun ye la because itu bukan minat I yang sebenarnya. Well, nak tak nak kena lah pegi jugak bawak Danish.

The event will be at Stadium Putra Bukit Jalil...all the all time favourite player like Andy Cole, Dwight Yorke dan seangkatan dengannya akan datang jugak.

We bought just only two tickets cos Danish free sebabnya die bawah 5 tahun.

Well, as for me tak pulang ngan tangan kosong...my all time favourite band Oasis DVD dibawa balik untuk kenangan. Enjoy your Sunday, peeps.

Thursday, 19 November 2009

Satu dah sudah, tinggal lagi dua

Well, dah lama I tak update cos busy with students yang nak dekat final nie. Tinggal lagi 2 minggu so students mmg sibuk dengan final presentation. For subject ICT, ada 3 groups..satu dah lepas, tggl lagi 2 yang akan menyusul minggu depan.

Its a group's work so taklah lama nak menunggu untuk they all present. The first group is Cupcakes Girl. They came out with a very good presentation. Tapi kesian they all nie, tgh-tgh buat presentation ada pulak kejadian yang tak diingini berlaku..tikus masuk kelas and the class jadi huru hara. I'll tell about this later cos I need the evidence from my student.

This group cover about birthday and event..The Kiddish

This group focused about homestay. I wish that one day nak try duduk homestay esp orang asli untuk mendalami kehidupan orang asli tu dari segi budaya dan juga seni.

Cinderella group. I wish I had a daughter..bila they all present, feel like being a little girl

Fashionista people. They all look cute together, isn't ?

This group also cover about fashion. Fashion really impress me

Currypuff girls...kebetulan masa they all present, its a lunch time, so semua students tengok karipap semuanya mcm sedap. Karipap adalah kuih yang paling sedap tapi nak buatnya especially the kelim one, mmg azablah.

The last group..Music group..although the member hanya berdua, tapi they can come out with a nice work. Congratulations, students for all the effort and hardwork to make this presentation worked well even though ada kejadian yang tak diingini dan agak melucukan terjadi yer.

Thursday, 12 November 2009

Giant Monopoly

Pernah tak korang main monopoly ? Well, Im not that good in that board game...just sekadar main-main mcm tu aje. Di program Sayembara Seni nie, ada Giant Monopoly untuk kanak-kanak.

Program Sayembara Seni nie adalah lebih kurang macam assesment untuk students Daddy Jack la kiranya untuk mengkaji keberkesanan projek the students. The students kena come out with permainan rakyat yang asli atau telahpun dimodenkan. Then mereka kena tgklah samada kanak-kanak faham tak konsep mereka itu. Bagus jugak yer, buat material then kaji keberkesanannya kepada audien. Good Jobs !!!!

Ginilah rupanya the Giant Monopoly tu. Kanak-kanak akan berdiri kat atas tapak kaki yang warna merah hitam tu then ada dadu yang besar untuk perjalanan di atas tapak tu.

Rasanya mmg berkesan la board game nie di mana, ramai kanak-kanak yang really interested to join the game. Danish pun mula-mula tu mcm agak malu-malu la, tapi bila die tgk ramai budak-budak yang mcm enjoy the game, pun tak agak-agak nak join jugak.

Daddy Jack's student, Halimah yang menjaga Danish sampailah permainan tamat. DIe jugaklah yang memcipta permainan nie bersama-sama kawan-kawannya.

Kotak yang tersangkut kat Danish tu gunanya untuk menyimpan the gift yang akan dikumpul sepanjang permainan ini berlangsung.

Antara hadiah yang akan diberikan kepada kanak-kanak sekiranya mendapat jawapan yang betul.

Danish and his team..banyak jugak junk food yang Danish dapat. Tu yang die suka nak main game nie. Boleh makan tapi not too many la.

Sayembara Seni

Last week, faculti Daddy Jack ada menganjurkan program Sayembara Seni sempena Hari Kanak-Kanan Sedunia. Program nie mengumpulkan kanak-kanak from tadika sekitar Shah Alam untuk menyertai program nie.

Masa I sampai with Danish, ramai kanak-kanak from Tadika Kemas from Shah Alam dah ramai berkumpul kat sini. Comel-comel sungguh mereka nie and muka-muka mmg so excited la.

The cikgu-cikgu sibuk mengawal keadaan para pelajar agar tak hilang. Even they all sediakan makanan pagi untuk budak-budak nie. Entah pukul berapa la budak-budak nie bersiap gamaknya yer.

Daddy Jack as Ketua Program membuka majlis dengan sepatah dua kata.

Begitu khusyuk kanak-kanak ini mewarnakan hasil seninya.

Daddy Jack students yang begitu gigih menjayakan majlis ini berjalan dengan lancar.

Face painting

Giant Snake and Ladder


Even permainan air pun ada kat sini

Kanak-kanak mmg tak melepaskan peluang bila ada aktiviti mewarna

Main bowling

Hasil kerja students from the faculty