Nuffnang Ad

Monday, 1 September 2008

Preparing for break fast

Ibu called pagi2 tadi ckp yang maybe tak sempat balik pagi from Kuantan...after Zohor baru nak bertolak. So, I have to beli all the barang-barang untuk berbuka nanti. Giant la tempat tujuan. Masa pegi nie pun, dah pukul 11 dah. Manusia punyalah ramai especially kat wet market die. Ibu pesan that Ayah nak makan mee/bihun sup, so kenalah beli rencahnya.

I dragged my maid skali...malaslah nak tolak troli, i tunggu die ambikkan brg2 yang we all dah listkan. At last, we end up beli barangan yang tak tulis pun dlm list tadi...hehehhe

My maid, Ifa ckp suruh beli bihun banyak2 cos nnt senang, tak payah nak kuar-kuar lagi tuk membeli bihun...betul jugak tu.

So, today menu berbuka adalah :
1. Mee/Bihun sup
2. Cekodok pisang
3. Bubur Kacang Hijau


* Ni adalah menu yang akan dimasak sendiri. maybe hari pertama nie makcik2 ku akan berbuka disini, so masing2 akan membawak makanan la, maybe depa beli aje kut.

3 comments:

  1. thanx sebab sudi jenguk blog mummy, salam ramadhan dan selamat berpuasa....

    ReplyDelete
  2. tetiba lah plak dapat idea ari ni nak buka bihun sup..hihihi

    ReplyDelete