Nuffnang Ad

Thursday, 24 July 2014

Ikea Buffet style


First time nak mencuba makan di luar after dah 3 minggu berpuasa. Sesekali nak jugalah merewardkan diri after dah jenuh berperang di dapur tu. Ke mana hala tempat makan kita, of course la menuju ke IKEA cos banyak review cakap buffet dia macam best. Lagipun for member ada special price.

Tak sangka buffet menu di IKEA sebegini rupa, siap ada ulam petai dan jering. Dulu rasanya hanya ada meatball dan makanan yang ada di cafe ni sahaja tapi ni sudah bagus, berselera sikit.

We all memang datang awal, dalam pukul 4pm tu we all dah beli our ticket dah tapi kena datang dalam pukul 6pm untuk dapatkan seat cos seat tak boleh nak reserved.

Lepas tu, berjalan-jalan di The Curve sambil melihat-lihat kedai di sekitar. Lama tak tak berjalan ke sini kalau datang IKEA, hanya jalan di IKEA sahaja then balik.

Dah habis pusing The Curve, masuk pusing dalam IKEA pulak. Banyak juga barang-barang baru yang ada kat sini tapi kena tunggu IKEA new catalogue untuk tengok harga. 

Memang ada beberapa barang yang we all nak beli kat sini, tapi since kat hari tu hanya datang nak berbuka puasa aje so semua barang tu ditulis dulu, then nanti terus ambil di rak aje, tak payah susah-susah nak pusing satu IKEA.

Kerinting ni kononnya puasa tapi pukul 6 dah tak tahan, so minta dibelikan pasta. Kiranya dah berbuka awal ikut waktu Adelaide la ni.

Tepat pukul 630pm, ramai dah beratur untuk mengambil makanan. I serbu tempat dessert dulu cos normally berbuka puasa dengan kuih muih dulu. Ada pelbagai jenis kuih muih yang sedap-sedap semuanya.

Antara kuih muih yang menjadi pilihan. Air Mango dan teh tarik adalah free flow dan boleh minum sampai kembung.

Ramai yang beratur kerana ini, kambing bakar sampaikan ada yang berbuka berdiri semata-mata kerana ini.

Main course yang terdiri dari mee goreng, nasi minyak dan beberapa jenis lauk pauk.

Meatball pun free flow so boleh sumbat banyak mana yang boleh dalam perut masing-masing. Salmon poached tu dikeluarkan lepas sambal udang habis licin.

 Penutup kami malam itu, adalah ABC

Comel pulak if our family potrait di pagi raya nanti macam ni, so rumah kena make sure berdeco raya dengan product IKEA la, baru sama.

Sunday, 20 July 2014

Shopping Raya

Persiapan raya yang belum selesai lagi. Misi diteruskan lagi mencari barang-barang keperluan anak-anak terutamanya. We gerak dalam pukul 10am, takut jalan jam and orang ramai. Kali ni menuju ke Pavillion pulak.

Tengok Doc Mart pun nampak menyelerakan, rasa nak makan aje. Tapi sabar-sabar bebulan posa ni kena kuatkan iman. Frust la, nampak design boot ni rasanya kat Adelaide lagi cantik-cantik walaupun tak dijual di butiknya, jual di kedai kasut biasa aje.

The boys yang beria-ia nak pakai boot macam Mummy. Beberapa tahun lepas dah belikan Timberland, and now dah tak muat dah rasanya and nak let go tak lama lagi. Actually, banyak barang the boys ni yang we all nak let go since dari mereka kecik lagi, dah taknak guna dah.

 Si kerinting ni pun sama nak berboot jugak raya-raya ni

I tried a few jugaklah yang macam rasa berkenan di hati tapi sayangnya tak ada pulak saiznya, stress !!!

Danish ni tak sudah-sudah dengan boot bolanya, kita pikirkan hal raya dulu ehh, bab bola lepas raya kita cerita.

Tempat melepak masa zaman sekolah menengah dulu. Memang IN la kiranya melepak kat sini, pastu makan pulak mee kari kat food court memang best.

Dulu masa kerja kat Menara Promet, selalu la lalu jalan ni pagi-pagi sambil tengok orang ramai pergi kerja.

Apalagilah nak dibuat kat simpang Bukit Bintang ni, makin sesak dibuatnya. McD kat sini pun sellau jadi tempat berkumpul dengan member sekolah sebelum pi merewang merata KL.

Office lama Ibu. Pernah ikut Ibu ke sini, masa tu Lot 10 pun belum ada lagi. Mujurlah puasa, akalu tak maunya melepak kat Tous le Jour tu.

Kalau keluar bershopping dengan Daddy Jack memang akan menyukat la setiap shopping malls yang ada di sepanjang Jalan Bukit Bintang tu. Mujur lah tak singgah Sungei Wang Plaza dan BB Plaza kalau tak, berbuka atas jalan la jawabnya.
 
Titik bermula dan berakhirnya jalan-jalan mencari barang anak-anak. Orang pun dah semakin ramai, sesak dah di jalan serta di dalam mall so better balik dulu and nak masak untuk berbuka puasa.

Lepak kejap, sambil melihat persembahan lagu-lagu Hari Raya disini. Kaki pun dah lenguh sana sini and fikiran dok melayang memikirkan apa hyang nak dimasak untuk berbuka nanti.
 

Friday, 18 July 2014

5 ACCESSORIES TERBAIK UNTUK KE ANNUAL DINNER

 

Selain pemilihan pakaian yang bersesuaian, padanan accessories yang terbaik juga banyak membantu dalam menyerlahkan lagi penampilan anda. Jika anda bercadang untuk menghadiri sebuah undangan makan malam atau mungkin ke annual dinner syarikat anda bekerja, luangkan masa anda sebentar dengan membaca entri kali ini.

Penampilan yang menawan dan ‘simple’ merupakan idaman setiap wanita. Apa yang dimaksudkan dengan ‘simple’ adalah, pemilihan pakaian dan aksesori yang tidak terlalu sarat atau nampak serabut. Untuk pemilihan pakaian, adalahdinasihati untuk anda memilih pakaian yang berona gelap (untuk mendapatkan ilusi bentuk badan yang langsing) dan juga terdiri daripada tidak lebih 3 warna. Jadi, andai kata anda memilih sepasang dress berwarna hitam yang cukup elegan seperti berikut;





Aksesori apakah yang berpadanan dan terbaik untuk little black dress ini?
 

 1. Rantai dengan pendant berwarna kontra (seperti putih)




 2. Tambah sedikit 'drama' dengan pemilihan rantai dan anting-anting yang unik ini


3. Atau anda tampil klasik dengan padanan mutiara atau pearl necklace yang cukup mempesona



   Siapa sangka dengan hanya berpakaian simple, ditambah pula padanan aksesori yang menawan, anda mampu bergelar ‘Queen of The Night’.Oleh itu, buatlah pembelian yang bijak dan temui pelbagai koleksi aksesori wanita online yang amat menakjubkan dengan melayari laman web ZALORA Malaysia. Anda juga berpeluang memiliki aksesori idaman anda ini dengan tawaran harga yang amat berpatutan! 

Mesej ini dibawakan khas dari ZALORA MALAYSIA

Selamat membeli-belah !