Nuffnang Ad

Tuesday, 6 December 2016

Shop till drop

Hujung minggu keluar berjalan-jalan menyukat KL. Keluar seawal pagi, lebih kurang pukul 10 cos tak nak sesak cari parking. 

Kali ni pergi Pavillion pulak, asyik KLCC aje so kadang kedai yang yang ada di Pavi tak ada di KLCC. Dah sampai, round 2 level terus perut minta diisi. Mula-mula nak ke Madam Kwans tapi KLCC pun ada so kita lepak Serai ajelah makan.

Makanan pun lebih kurang sama macam di Madam Kwan juga, cumanya lebih banyak pilihan sikit. Orang pun belum ramai lagi so cepatlah dapat makanan yang diminta.

Tapi pencuci mulut nya memang tak boleh lawan Madam Kwans, Banana Frittersnya lagi mengancam tapi not so bad after all kan. sedap la jugak.

Menyinggah Victoris's Secret kejap, nak beli body lotion and perfume yang dah nak habis tu. Ada pulak sale so angkut a few items jugak disini yang pasti entah bila nak memakainya.

Banyak betul pokestop Pokemon area Bukit Bintang ni, we all kejap-kejap berhenti mencari Pokemon. Danish yang tolong carikan, I tak kuasa lah.

Then keluar berjalan kaki pula ke Uniqlo seberang jalan tu, antara yang terbesar juga di KL ni. Selalu lalu aje, tak menyinggah pun tapi disebabkan Daddy Jack nak mencari beberapa baju kerja so kenalah singgah kejap.

Mencari seluar kerja di Uniqlo, after dah tak jumpa yang berkenan di KLCC

Dah jumpa yang berkenan, angkut banyak-banyak so tak perlu nak ke sini lagi nanti.

Then ke Lot 10 pula, mencari baju kerja di Zara Men dan juga H&M, we all ikutkan aje, asalkan ada habuan masing-masing. Besar sungguh H&M di Lot 10 ni, banyak sangat pilihan dari lelaki, perempuan malahan kanak-kanak juga.

The boys pilihan nak beli underway and pyjamas disini, itupun masing-masing nak bertekak pilih yang masing-masing punya, dah tak nak ikut pilihan kita dah.

Lain kali la kita datang sini borang baju untuk anak-anak pulak, baju masih ada lagi mana yang muat tu. Tunggu nak raya la kita pi shopping lagi cari baju-baju pulak.

Seharian rupanya berjalan. Tahu-tahu keluar kedai dah malam. So patah balik ke Paviliion, entah berapa la kena bayar parking ni tapi sebelum balik, menyinggah la makan malam dulu, nanti balik senang terus tidur aje, so tak perlu nak sibuk masak-masak lagi.

Sunday, 4 December 2016

Happy tummy, happy peoples

Sesekali makan lauk lemak putih dengan sambal ikan memang terasa nostalgia macam dulu-dulu masa kecik. Lauk Kak Jah masak lepas balik sekolah, berselera makan seba  dah penat seharian di sekolah.

Breakfast pagi di mamak adalah wajib setiap hujung minggu tanpa rasa jemu di tempat selalu.

Kadang-kadang kena juga beraksi di dapur ku yang comel tu, nasi ayam pun okay juga.

Geng pantri beraksi lagi, kali ni dengan ulam-ulaman dan juga lauk pauk kampung, memang terangkat semuanya.

Tengahari kalau free, makan laksa bawah pokok masa orang pergi solat Jumaat. Kita pun sesekali gi la keluar makan.

Kala bosan, ajak Danish melepak di McD, Ryan lebih rela duduk rumah aje dengan Kakak. Dia memang maals sikit nak ikut ke mana-mana, lebih rela duduk rumah tengok TV.


Kadang mengendeng ke rumah Kak Jah untuk minum petang

Kadang-kadang di pantry, ada yang membawa jeruk Pak Ali buat snacks di kala bosan. I tak berapa reti makan jeruk, mmg tak pernah diajar makan.

Kalau ada birthday party kat pantry, memang meriah. Macam-macam juadah ada, roti jala, roti canai, cakes dah bermacam-macam lagi.

Saturday, 3 December 2016

Bola, bola dan bola lagi

Minggu ni dan minggu depan adalah minggu akhir berarak ke hulu hilir ke padang. Minggu depan ada tournament di Singapore pulak. Lepas tu baru boleh tengok persiapan untuk ke sekolah.

As for Danish, kadang ada minggu yang ada ujian kecerdasan. Sesekali buat fitness test, memang semput nampaknya.

Isnin dan Rabu memang bertunggu tangga di KLFA sampai pukul 8, masa tu semua dah melencun peluh dah.

Ahad adalah hari game, paling awal game start pukul 8am, paling lewat pukul 11 baru start.

Tahun ni tak begitu menyerlah semua team. Terdapat beberapa pertukaran di kalangan team member, ada yang quit, ada yang baru masuk so masih belum ada keserasian diantara team lama dan juga team yang baru. Insyallah, tahun depan kita cuba lagi ya.



Friday, 2 December 2016

KLCC

Kalau malas mengopi kat kedai mamak, ke Starbuck la kita mengopi cara orang putih sesekali, kan.

Now kena rajin pergi sebab nak dapatkan stamp untuk dapatkan planner. Dah berapa lama tak mengumpul, last kumpul tahun 2008 agaknya.

Cuti-cuti sekolah ni kenalah rajin memasak. Dapur memang tak akan bercuti, sepanjang masa kena ada makanan at least roti sapu Nutella.

Cuti ke tak, aktiviti senaman tetap berjalan. Jangan lupa, gemuk senang aje tapi nak kurus tu makan masa sampai bertahun tu.

Dalam masa senang nak gemuk, bila lapar kena juga cari tempat makan. Bukannya tak boleh makan, cumanya kena beragak-agaklah dengan pengambilan makanan kita, jgn makan sembarangan nanti kita juga yang jenuh nak turunkan berat badan.




Thursday, 1 December 2016

Tournamanet cuti sekolah

Cuti sekolah pun sesi bola berjalan seperti biasa juga. Tak ada rehat tapi bagus jugak kan kasi la bebudak ni berpeluh and ada aktivti luar dari duduk terperuk dalam rumah, main game and tengok TV aje.

Ryan training di KLFA, habis pukul 930am berdesup pulak ke The Camp Bandar Utama cos Danish pula ada friendly match pukul 11am pula. Sampai awal, so singgah makan breakfast dululah kejap.

Cuaca pun agak mendung so sejuk ajelah mak pak pak duduk di padang, taklah berkerut menahan panas terik.

Just a friendly match aje, tak ada siapa menang atau kalah pun. So semua dikira sebagai pemenang. Para pesert diberikan sijil penghargaan.

Balik dari friendly tournament, kita menyingga pulak Restoran Nasi Vanggey di Ulu Kelang, just nak rasa kehebatan seperti yang diwar warkan tapi so far nampak macam sama aje. Mungkin kami ni tak reti nak bezakan mamak mana, mungkin juga kan.

Tuesday, 29 November 2016

Birthday cucus

Hari weekend selalunya breakfast dulu dirumah, makan yang light atau lapik perut sahaja dulu.
 
Then kena bergegas pulak training the boys, sambil tu kita pun pusing la padang 3 pusingan pun dah pecah lemak dah.

Balik training, semuanya bersenang lenang, main game memandangkan sekolah pun dah mula cuti. Happy la semuanya.

Petang ada buat sikit small celebration untuk semua cucu-cucu Ayah dan Ibu. Last minute punya plan so buat di indoor playland di Sunway Putra Mall aje.

Mujur kosong private room so bolehlah order makanan semua sekali. Ajak a few family member, nampaklah meriahnya.

Ryan la nampak seronok cos dia memang berharap agar birthday party dia boleh buat lagi kat indoor playground mcm kat Jungle Gym dulu tapi memandangkan umur dah 8 tahun, macam tak sesuai aje pun. Nantilah tahu depan kita pikirkan mana tempat yang sesuai untuk birthday yang ke 9 ya.

Satu keluarga satu cake untuk birthday anak masing-masing dari January - October. Celebrate sekali gus, senang.

Semua terpinga-pinga bila diminta nyanyikan lagu birthday untuk masing-masing. Semua tak tahu nak buat sambutan birthday semua, just ingat datang nak main ajelah. Tak apalah, kita pun suka-suka saja buat. Ibu dan Ayah buat pun sebab ada antara cucu-cucunya yang tak sempat tiup cake masa birthday masing-masing ataupun Ayah dan Ibu ada urusan so tak dapat nak celebrate sama-sama.