Nuffnang Ad

Friday, 19 September 2014

Kak Jah berjalan lagi

Ryan rajin merajuk, tak kiralah dimana-mana pun boleh merajuk if ada yang tak kena. Ni kat rumah Ucik di Nilai pun tak tahu apa puncanya tahu-tahu dah merajuk atas kerusi.

 Sampaikan taknak sembahyang jemaah, nak solat sendiri

 
Berdoalah lama sikit Ryan, kurang-kurangkan lah merajuk tu ya anak oiii.
 
Semenjak dua menjak ni memang kerap la Ibu ikut Ayah yang ke luar negara kerana bertugas. Bulan lepas ke Belarus

 So check in dulu, settlekan mana yang patut dulu.

Perjalan kali ini banyak transitnya, memula ke Paris, then menuju ke Belarus, after that ke Budapest pulak then terus menuju ke Istanbul dan seterusnya kembali ke Malaysia. Ini perjalanan yang paling lama setakat ini, lebih kurang 3 minggu.


 
Sesekali yang menghantar memang ramai, masing-masing teruja nak menghantar Kak Jah dan Ayah ke obersee.


Perjalanan Ayah dan Ibu yang mengambil masa berjam-jam membuatkan kami semua tak senang duduk, tambah pula bila menghubungi pihak hotel di Belarus ada masalah dari segi bahasa so mujurlah dapat berhubung dengan wakil kerajaan Belarus melalui twitter.

Alhamdulillah, sampai dengan selamatnya. Troli pun satu aje...ohhh tipah tertipu la, rupanya ada satu troli lagi tapi ditolak oleh orang lain. Hmmm, ni pun dah seminggu Kak Jah dan Ayah pergi outstation lagi, esok baru balik lepas seminggu pergi. Nantikan kejutannya !

Thursday, 18 September 2014

Bila cuti sekolah tiba lagi.....

Sekarang cuti sekolah selama seminggu, so seronok la bebudak ni tak payah sibuk nak bangun awal untuk ke sekolah.  Tu yang mau lajak sampai pukul 8 pagi baru nak bangun.

Katalog IKEA 2015 dah selamat tiba, pagi-pagi tengok dah tersangkut kat pintu rumah dah. Entah pukul berapa la orang tu menghantarnya. Ni nak kena cari satu lagi copy ni untuk conteng-conteng, yang satu ni untuk simpanan sahaja. kelepet pun tak boleh.

Memang tengah berdiet, tapi adakalanya terlajak jugak especially time ke mamak. Mamak ni pengaruhnya kuat betullah.

Sepanjang cuti sekolah ni, Daddy Jack tak ada, kena hadiri conference di Yogjakarta sampai Jumaat ni so the boys hanya menghabiskan masa di rumah ajelah, but ada jugaklah I bawa berjalan tapi dekat-dekat ajelah cos nak handle dedua yang tengah melasak ni mmg mencabar dibuatnya.
 

Wednesday, 17 September 2014

Wedding ala fairy tales

Ahad lepas berkesempatan memeriahkan majlis persandingan Daia bersama suaminya di Putrajaya. Masuk aje Dewan Sri Endon, tersergam indah pelamin yang berkonsepkan fairy tales, dan juga deco dewan yang mcm la-ala watak Cinderalla rasanya.

Daia ni dulu study di Unisa di Magill Campus waktu we all di Adelaide dulu. Satu-satunya adik undergrads yang rapat sangat dengan we all cos rumah hanya selang 3 rumah aje. Dia juga rapat dengan beberapa keluarga postgrads yang lain juga sampaikan rasa dia dah sebahagian dari keluarga postgrads pulak.

Nasi minyak pengantin adalah hidangan yang sangat ditunggu-tunggu

Selamat Pengantin Baru Daia dan Bobby. Semoga dimurahkan rezeki, rumahtangga dirahmati dan berbahagia selalu hendaknya.

Terjumpa pula dengan Abang Azul dan juga anak-anaknya disini. Dah agak dah sure Abang Azul akan datang, lupa nak call untuk pergi sama-sama. Sayangnya Kak Azie tak ada sebab masih dalam pantang. Abang Azul pun beberapa hari lepas majlis ni nak pergi Adelaide untuk menghadiri majlis konvokesyennya disana. 

Photobooth yang  berkonsepkan klasik sangat best, tapi we all tak sempat nak bergambar cos orang sangat ramai.

Kebetulan pula di depan jalan di Dewan Seri Endon ni ada bergantungan bendera-bendera Malaysia dan juga Australia sempena menyambut ketibaan PM Australia Tony Abott. Macam tahu-tahu aje pengantin perempuan pernah belajar di Australia dulu.

Buah tangan yang unik dari pengantin selain telur pindang dan juga gula-gula untuk kanak-kanak dimana tetamu diberikan nasi dan juga lauk untuk dibawa pulang.

Budak-budak mana kenal erti penat, dah petang diajaknya bermain badminton pulak, tapi tak apa at least I boleh juga beriadah dan juga exercise untuk membuang lemak-lemak tepu ni juga.

Monday, 15 September 2014

Kisah satu Sabtu

Hari Sabtu selalunya training bola untuk Ryan tapi Sabtu lepas agak special sedikit sebab ada banyak event yang perlu dipenuhi pada hari itu. Selalunya berpakaian santai aje tapi kali ni berbaju lip lap lip lap di tepi padang bola dengan kasut tinggi semua.

Lepas habis training around 1030am, bergegas pula ke Putrajaya untuk majlis aqiqah sepupu Daddy Jack. Sampai-sampai, majlis bacaan doa selamat so tak sempat nak duduk dalam rumah, hanya duduk di khemah ajelah sambil melihat-lihat makanan yang dihidangkan. Perut pun terasa lapar sebab makan breakfast pun hanya yang ringan-ringan sahaja.

Banyak betul makanan yang disediakan, nasi beriani hidangan utama di samping ada soto, kuih muih, kambing golek serta teh tarik untuk hidangan sampingan. Mujurlah berjubah longgar so tak perlulah rasa perlu nak longgarkan zip atau hook kain.

 Lepas habis kenduri di Putrajaya, bergegas pula ke Paradigm Mall di Kelana Jaya untuk satu meet and greet session yang the boys tunggu-tunggu selama ini. Tak pernah pun ke Paradigm Mall ni, ni baru first time menjejakkan kaki. Dulu kalau balik office selalu lalu aje di LDP tu.

Hah ni la hah yang ditunggu-tunggu selama ni, Mee and Greet session with one of the wrestler from WWE, The Misz. Dah puas tengok di Melbourne dan Adelaide, sekarang ni menular pulak ke Malaysia.

Bergaya betul di kecik ni dengan segala barang wrestlingnya. Sampaikan ramai yang tersenyum melihatnya tapi dia peduli apa, kan.

 Dapatlah signature mamat berkenaan

Ingatkan dah habislah kes sesi bertemu peminat ni tapi rupanya ramai pulak yang nak bergambar dengan the boys ni. Sekejap-sekejap "dik...dik, boleh tak abang nak ambik gambar?'

Tak kira, Melayu atau Cina..semua sibuk nak bergambar dengan mereka berdua. Malu pulak mak dan ayah dibuatnya.

Ingatkan lelaki aje yang berkenan, perempaun pun tak ketinggalan juga. Aduhhh, retsi habis la korang ni.


 
Tiket nak tengok WWE Live in KL dah lama dibeli dah, since Jun lepas so kita berjumpa October nanti ya.

Pihak penganjur memberikan Tshirt kepada si kerinting ni sebab terlalu comel, kata mereka

Ean, DJ from Hitz FM pun ada, seronok dia jumpa the boys yang turut minat wresling ni

Lepas event tu, barulah perut terasa lapar so pilihan utama menuju ke Chilli's. But we all dah kenyang makan nasi kenduri tadi so makan light snack ajelah, Quesadillas and kids makan cheese pizza aje.

Tak berkesempatan nak celebrate birthday Daddy Jack pada 31/8 yang lepas so kita celebrate disini ajelah sambil makan Chocolate Molten cake yang super duper sedap tu.
 
  
Muka masing-masing memang tak boleh diklasifikasikan kesedapan cake itu.
 
Dah siap makan, kenalah buat light exercise berjalan-jalan dalam mall. Ryan tetap berbaju besar saiz L untuk Adult tu tanpa mempedulikan ada yang tersenyum sambil tunjuk-tunjuk ke dia. Tapi paling tak tahan tu siap ada yang berhenti and cakap "Dik, jom kita selfie, nak tak". Aduhhh !!! Glamour kejap la dalam masa 2 jam tu. 

Saturday, 13 September 2014

Tugasan setiap Selasa dan Khamis

Setiap Selasa dan Khamis adalah hari ke padang bola dari pukul 5 petang hingga 7 malam. Lepas habis sekolah, pukul 4 terus bergegas ke padang di Subang. Mujurlah jalan tak jem sangat so sempat sampai sebelum pukul 5. Sampai aje, terus buat some stretching dulu.

Keep fit, Danish. Memang la rasa letih tavel sana sini lepas balik sekolah but if dah minat dia main bola, layankan aje.

Kalau tersampai awal, so lepak la dulu di mana-mana untuk makan dulu. Kalau tak mamak, lepak aje kat Burger King makan burger dulu.

Sementara menunggu Danish habis training, si kerinting pun sempat la bermain bola sambil Daddy yang melayan. Mummy dah berlari 2 pusingan padang sekolah ni, tak tersanggup pulak nak main bola. 

 Sedihnya tengok padang tak tak berapa bagus ni, habuk dan pasir aje. 

Mcm ni la bila lepas sekolah, salin baju, kasut semua dalam kereta. Bila Selasa dan Khamis kena ada extra beg dalam kereta untuk senang. Makan pun dalam kereta aje, on the go.

Sementara menunggu Danish di padang bola, si kerinting ni sibuk nak main arcade game di Tesco pulak. Bagi chance kejap cos lepas tu nak pick up Danish pulak.

Pukul 8 malam selalumya dah sampai rumah, itupun lepas singgah Petronas untuk solat Maghrib, makan then  baru bertolak balik sebab takut tak sempat. Sampai rumah, lepas Isyak semua ttidur awal kepenatan. But, I enjoyed be a soccermom rather than anak-anak I duduk terperuk depan TV, mengadap games ataupun main gadget aje. Biarlah mereka bermain bola supaya otak dapat bergerak cerdas sikit after seharian belajar di sekolah.