Nuffnang Ad

Friday, 6 March 2015

Goodbye, The Goal Academy

Tamatlah sudah Danish dan Ryan bersama The Goal Academy after setahun bermain bola  di itu. We all pun dah jumpa new club for the boys, dekat sikit dengan rumah we all.


Banyak pengalaman dikumpul disini, tapi disebabkan we all tak larat nak ulang alik dari KL ke Subang setiap Selasa and Khamis, terpaksa la we all tukarkan ke club yang berdekatan dengan rumah, senang sikitlah. Lagipun tahun ni Danish dah Standard 4, setiap Khamis adalah Hari Ko-Kurikulum yang habis pukul 530 petang so pukul berapa pulak nak ke Subang pun kan.

Thank you Coach Matthew for the experience and also all the technical aspects. Thank you also for the great times in The Goal Academy.

Thursday, 5 March 2015

Tokyo punya cerita

Banyak tempat dah Ibu dan Ayah pergi jalan-jalan sepanjang tahun lepas, awal tahun ni pun sama juga. Semuanya pergi atas urusan kerja, bukan hanya makan angin sahaja. Tokyo menjadi salah satu tempat berurusannya.

Mencuba Vital shot from La Juiceria ni, campuran kunyit rasanya, panas aje tekak bila minum.

Singgah makan dulu di Secret Recipe, tak makan berat pun just makan cake dengan kerinting and alsi Black pepper pie aje.

Trip kali ini Hannan ikut, maklumlah nak pergi Tokyo kan. So banyak benda best-best ada kat sana.

  
Seronok la mereka berjalan sana sini, mencari pengalaman di negara orang
We all sekeluarga pun lama dah tak jalan-jalan, balik-balik ke KLCC, bila gamaknya nak travel lagi yer...plan memang dah ada tapinya samada masa ataupun duit yang masih belum terkumpulnya. Insyallah, hujung tahun ni akan memulakan misi satu tahun, satu negara.


Mamak punya pukulan




We all memang selalu pergi mamak, tak kira pagi petang. Breakfast tempat pilihan utama adalah di NZ, jarang mencuba tempat lain sebab servis tak tip top mcm di sini. Kadang tu tengah malam pun kalau perut lapar pun sanggup menenmpuh orang ramai esp bila ada game bola pergi makan di NZ tu.
 

Tuesday, 3 March 2015

IKEA yuk

Ke mana lagi nak dituju bila hujung minggu kalau tidak ke IKEA, saja nak cuci mata sambil membuang masa...hmm ke buang duit yer

Anak-anak pun dah tahu apa yang mak pak dia nak beli, dah faham tugas masing-masing bila berada di IKEA ni.

Sebenarnya, ke IKEA ni nak mencari meja study untuk anak-anak. Memang dah ada meja study, tapi untuk single aje. Maklumlah, tahun ni 2 orang dah ke sekolah so kenalah ada 2 tempat untuk belajar dan letak buku sekolah masing-masing.

Dah makin banyak barang-barang art and craft di IKEA ni, rambang pulak mata nak membelinya tapi tahan kan diri dulu, bagi settle apa yang perlu dibeli dulu.

 Ruang keceriaan bagi mak dan juga ayahnya

Dah settle semua pembelian, kita tinggalkan kejap sementara berjalan ke mall disebelah pulak. Kalau pergi The Curve tahu dah mana tempat yang dituju oleh Daddy Jack dan juga anak-anaknya, mana lagi kalau tak ke kedai LEGO.

Macam-macam koleksi Ninjago yang baru dah keluar, bersabar la yer anak-anak

Macam Daddy Jack cakap, "Geram I tengok new collection ni you, nantilah I beli" Hmmm, bapak pun sama aje lebih kurang anak, penuh dah toys kat rumah tu sampai dah tak termain dah  the boys dibuatnya.

Dah settle semua, jom la kita balik nak pasang meja study tu, kang terpaksa pulak belajar di meja makan pulak gayanya.


Monday, 2 March 2015

Meet the players

Kebetulan masa nak ambil Ibu di KLIA, ternampak la ramai reporters dan juga para penyokong bola menunggu di stadium. Then kat parking pulak, nampak bas FAM sedang menunggu. Sure nak menyambut ketibaan para pemain bola from Vietnam ni la.

Tunggu dalam 30 minit jugaklah, so nampaklah bayang-bayang pemain Harimau Malaya yang dah mula keluar dari balai ketibaan.

Pertama yang we all perasan adalah Safiq Rahim.

Then nampak pulak beberapa orang yang lain

Mat Yo pun ada jugak nih bersama isterinya yang kontroversi satu ketika dulu.

Bertentangan Farizal secara live, entah bila nak jumpa secara personal cos I kenal his wife. Dah janji nak bawa jumpa Danish dengan Farizal ini.

Punyalah sibuk kejar pemain bola, sampai lupakan Ibu, Ayah dan Hannan yang baru sampai from Tokyo. Ampun ya !!
 

Friday, 27 February 2015

Kenangan manis AFF Suzuki Cup 2015


Antara kejadian tahun lepas yang tidak dapat dilupakan adalah bila bapak dan anak-anak dilanda demam bola sepak AFF Suzuki. Aktiviti bersama yang sanggup pergi ke stadium untuk menyaksikan beberapa perlawanan team Harimau Malaya.

 Tempat perlawanan pertama yang anak-anak dan Daddy Jack pergi


Anak-anak dan bapak aje pergi ke stadium, mak hanya menyokong di atas katil sambil makan potato chips ajelah.


Ginilah gaya Daddy Jack bila saat-saat genting Harimau Malaya menghampiri pintu goal, boleh sesak nafas dibuatnya.


Hahahaha, gara-gara terkejut dengan jeritan gol di dapur, jari pun terhiris juga dengan pisau.


Bila team Harimau Malaya berjaya ke final, anak dan bapak sangat teruja untuk ke Stadium Bukit Jalil. Kali ni Ryan tak ikut, nak temankan Mummy, katanya.


Penyokong kecil Harimau Malaya yang bersemangat walaupun hanya menjadi penyokong di depan TV aje.


Peminat setia Harimau Malaya ini begitu bersemangat di stadium di tengah-tengah padang bersama-sama para penyokong Harimau Malaya yang lain.


 
Tapi hampa bila team Harimau Malaya kecundang dengan team Thailand di peringkat final, so macam nilah rupanya bila terlampau bersedih bila kalah.

Sehari lepas Final Piala AFF Suzuki, masa breakfast masih membincangkan topik bola juga...kenapa Malaysia harus kalah.


 Tak semena-mene benda ni penuh kat IG, terkejut kejap dibuatnya






Gambar Danish menangis di stadium menjadi viral kejap di Internet, alamak, malulah pulak dibuatnya.Masing-masing memberikan komen yang positif bila nampak kesungguhan yang Danish tunjukkan, iaitu semangat menyokong tea, Harimau Malaya.