Nuffnang Ad

Tuesday, 22 April 2014

Audi 2nd birthday

Just a mini celebration for Audi yang menyambut birthday yang kedua di Pizza Hut, Wangsa Maju. Tetamu undangan pun dikalangan ahli keluarga terdekat sahaja.

 Dah 2 tahun si kenit ni pada 1 April 2014 yang lepas, dah ada adik dah pun

 Seronok la muka kerinting dapat makan pizza


Ni pun ada keluarga yang tak dapat datang, dari Nilai, maklumlah majlis ni dibuat diwaktu hari biasa so tak dapatlah family Ucik turut serta. Lain kali lah yer

Sunday, 20 April 2014

The GA vs TTDI

Hari Ahad adalah hari menemankan anak for his soccer tournament. Keluar seawal pukul 730 pagi untuk sampai ke area Subang untuk breakfast dulu sebelum game start at 8 pagi. Dah beberapa kali dah lawan, so kali ni lawan dengan team from TTDI pula.

Dah rasa macam musim bunga di Adelaide pula bila pokok bunga ni sebegini rupa

Ramailah pulak team TTDI ni menghantar pemain-pemainnya, so Coach kena pandailah bagi peluang kesemua untuk bermain.

Nampak budak comel ini, tinggi semangatnya untuk bermain bola walaupun ciri fizikalnya agak besar berbanding dengan yang lain tapi beliau tetap semangat dan berlari mengejar bola.

Bagus juga dia terlibat dalam aktiviti sukan at least taklah duduk rumah without nothing to do kan. I tengok sekarang ni ramai parents yang dah start hantar anak-anak mereka untuk melibatkan diri dalam aktiviti sukan mcm bolasepak, badminton, tenis serta karate. I memang setuju if ada parents yang bertindak begini, at least anak-anak mereka taklah terperuk dalam rumah melayan TV, Ipad gan juga video game.

Tak kiralah apa jenis sukan pun ianya bagus untuk menjana minda anak-anak. I pun bukannya nak latih Danish and Ryan untuk menjadi seorang professional, cukuplah mereka dapat melakukan aktiviti sukan seminggu sekali after bergelumang dengan buku-buku sekolah, homeworks semua bila hari sekolah. Mujurlah sekolah mereka sekarang ni jarang nak bagi homeworks, kalau ada pun hanya satu kerja yang perlu disiapkan dirumah, lain semua buat disekolah.
 

Thursday, 17 April 2014

Sunway Lagoon Part 02

Dah habis sessi membasahkan diri so kita pergi ke tempat-tempah menambah ilmu pengetahuan pulak, ke Wildlife Park. So kat sini kita belajar ler serba sikit hal-hal haiwan pulak.


Walaupun Wildlife Park ini tak sehebat Zoo Negara tapi tidaklah mengecewakan the boys. Dengan adanya berbagai-bagai jenis species haiwan so best la juga untuk mengenal beberapa species haiwan.


 Ada juga disediakan sesi bermesra bersama-sama haiwan. 

 Antara binatang yang ada pada sesi kali ini dalah Sue the Parrot

Then binatang ni, tak pasti apa jenisnya tapi lepas pegang jgn ler cium bau tangan sebab busuk

Ni yang I dengan Daddy Jack tak sanggup nak dekat, so Danish ajelah yang berani usik, we all duduk jauh ajelah.


Cuaca pun agak tidak mengizinkan untuk duduk dalam ni lama-lama sebab dah start hujan and kilat so cepat-cepat ahbiskan beberapa lawatan lagi.





So dah settle sesi lawatan melihat haiwan di Wildlife Park then seterusnya menuju ke kids playland sebelum keluar dari Sunway Lagoon ini.





Hanya mereka aje yang beria-ia nak naik this ride, I tunggu kat bawah ajelah sambil ambilkan gambar.

Semasa nak keluar, terserempak pulaklah dengan character untuk rumah hantu ni, nak masuk tapi tengokkan barisan yang panjang so terpaksa melupakan kejap hasrat itu, lain kali kita datang lagi.
 

Monday, 14 April 2014

Sunway Lagoon Part 01

We all ni nama aje penduduk tetap KL tapi jarang nak habiskan masa di sekitar KL,  balik-balik berkampung di KLCC aje. Sesekali nak jugaklah bawa the boys berjalan-jalan sekitar beberapa tempat menarik di Klang Valley. Antara tempat lawatan utama adalah Sunway Lagoon. 

Last I pergi Sunway Lagoon ni entah bila, so sekarang ni dah macam-macam perubahan yang ada. Antaranya jambatan gantung ni. Adoi la, anak-anak sangat excited nak naik tapi maknya kecut sebab gayat yang melampau.

Eiii, ada masanya si kerinting ni nak pulak berenti kejap sambil nak tunjuk mcm-mcm, ada skali tu nak suruh ambilkan gambar pulak. Sebu perut emaknya menahan gayat tu.

Dah jenuh bergayat apa bagai, semua nak bermandi manda. I memang tak kuasa nak berbasah-basah ni, malas nak bersalin baju semua so hanya memerhatikan sahaja dari jauh while Daddy Jack yang menemakan anak-anaknya.

 Seronoklah dapat bermain dengan water slide

 Si kerinting ni mula-mula takut, tapi lama-lama dia pulak yang naik hantu

 Berani pun turut sendiri, kalau tak dia nak suruh Danish yang temankan

Mandilah sepuas-puasnya, rumah pun dah dekat sebulan air kena catu sampai rimas dibuatnya.

Mujurlah ada Burger King so bolehlah berehat and makan di tempat yang ada aircond ni. Actually banyak aje tempat-tempat menjual makanan dalam ni tapi we all prefer makan di tempat yang we all biasa makan.


Cantik sand castle yang dipamerkan disini

Danish la sibuk nak masuk dalam ni tengok show 5D, puas diajaknya semua masuk sekali dalam tu. Beratur pun lama cos ramai yang menunggu nak masuk. I yang kononnya taknak basah udahnya lenjun jugak berada dalam ni. Dahlah tak bawak baju spare, so berlembab la guna baju basah tu untuk ke sana sini. Mujurlah cuaca pun agak panas juga di dalam tu so sekejap aje dah kering. Nantikan episod ke 2 pulak yer.

Saturday, 5 April 2014

Cuti sekolah

 Cuti sekolah baru selesai, tapI i baru terhegeh-hegeh nak update

On Sunday kena ikut Daddy Jack ke Pameran Kerjaya di UiTM Shah Alam untuk temankan die bertugas. So I pun lepak la dalam dewan sambil melihat-lihat sekeliling and kumpul free goodies like pen and note pad from other faculty. Duduk depan booth AD ni, 7 tahun belajar disini, tak jemu-jemu belajar all about graphics and art. Rindu pulak nak belajar lagi.

2-3 hari the boys masih boleh bertolenrasi, main sama-sama. Adakalanya boring main lah cikgu dan anak murid. Lepas tu makan, then sambung main lagi.

Daddy pun nak elakkan anak-anaknya bosan duduk rumah so kasi la chance main LEGO yang berkotak-kotak beli kat Adelaide dulu. Satu minggu bukak satu kotak dulu, ingatkan bolehlah buat semua dalam masa 3-4 hari udahnya 2 jam settle dah satu kotak.

Kadang I pun adalah pi mana-mana kursus yang bersesuaian juga sambil mengisi masa lapang ni. Pernah terfikir nak membuka tadika since Daddy Jack terlibat dalam Art Education for Early Childhood Education ni tapi entah mampu atau tidak. Konsep tadika sentiasa bermain di minda adalah mini IKEA...hehehehehe. Insyallah, tak salah untuk mencuba, semoga impian menjadi kenyataan.