Minggu lepas balik Kuantan cos dah lama tak lepak sana. As usual, bila malam, sure nak makan kat luar. Selalunya we all akan makan at this Chinese restaurant, The Swan tapi since its a CNY, sure kedai tu tutup. Ayah suggest pegi makan kat Tanjung Lumpur. At first mcm tak nak sebabnya takut ramai orang tapi Ayah said that ada satu kedai kat dalam sikit, and Ayah and Ibu dah tried that kedai before. We all decided beli, then makan kat rumah aje sebab takut ramai orang nanti.
Ayah cakap nama ikan nie Aji-aji. Isi die tak berapa sedap kalau bakar sebab isinya agak tebal, better buat kari atau asam pedas aje.
Udang...my favorite ones. Makcik tu cakap, udang nie tak berapa besar, kalau nak yang besar sikit kena ambik kat belakang.
Dont know this type of fish. We all ambik 2 jenis untuk dibakar.
Ikan merah and senangin. Masa nie ketam and sotong belum sampai, pembekal die lambat sikit. So, we just pilih mana yang we all nak then after Maghrib nanti ambik ke rumah.
fresh sungguh! terbaik dari laut..hehe
ReplyDelete