Nuffnang Ad

Tuesday, 8 February 2011

Melepas dendam

Dah lama tak merasa makan Roti John..dulu teringat lagi, kalau hari Sabtu, sure beli Roti John kat satu makcik nie..sedap sangat..hmm tak tahulah samada makcik tu masih berjualan ataupun tidak.

Rimas sangat dengan rambut kerintingnya..so I ambik keputusan, buat toncet aje..so taklah merimaskan mata bila tengoknya. Tak melawan pulak tu, malahan diam aje bila kita ikatkan rambut die.

Nak pergi cuci kereta sebenarnya..kebetulan depan tempat cuci tu, adalah taman permainan, tapi tak jadi main sebab kotor sangat the play area lepas tu mcm tinggi sangat, tak sesuai mcm umur Ryan main kat situ, so nasib baiklah ada skatepark so dok main lari-lari ajelah.

Masing-masing tak mandi lagi, bangun tido terus Daddy Jack ajak pi cuci kereta, nasib baiklah orang tak ramai..so tak perlu menunggu lama.

Lepas dah letih berlari sana-sini, semua dah kehausan, and mujurlah Petronas dekat. Lagipun we all dah lama tak menjenguk kedai Mesra nie..kalau dulu, kalau singgah isi minyak, ada aje alasan nak beli kat kedai Mesra nie. Dulu, masa kerja pun sama jugak..kalau bosan aje, pi la kat Petronas tepi office, masa tu beli macam-macam. Satu benda yang I suka sangat beli kat kedai Mesra nie is chocolate cake...until now, belum berkesempatan nak makan lagi.

Danish masih ingat air kegemarannya satu ketika dulu, Vitagen. So terus ambik 1 pack sebab dah tak tahan sangat dah menanggung rindunya.

Kat Adelaide ada macam-macam jenis Iced Coffee, tapi kat sini, hanya ini sahajalah Iced Coffee yang I jumpa. Tapi sekarang, harganya macam dah mahal sikit lah.

Tak tak tahan sungguh dahaganya, so habiskan jugak 1 pack of Vitagen tu. Ryan rasanya tak pernah merasa lagi minum air Vitagen nie, so " nice..." katanya.

Macam-macam segala mak nenek makanan yang dibeli kat kedai Mesra tu like biskut Tiger, coklat dan air mineral, udahnya tak sentuh apa pun..layan minum Vitagen aje.

Kereta yang pernah berjasa dengan we all dulu, pergi kerja, balik kerja mengharung jammed di highway apa semua...rindu akan kereta ini. Tunggu 3 tahun lagi, and ianya akan kembali menghadapi laluan yang sama semula.

6 comments:

  1. my nuha pun pantang nampak pertonas, mesti ajak turun nak beli ais krim..huhuhu

    ReplyDelete
  2. cute je ryan ikat toncet..dah mcm org jepun .

    ReplyDelete
  3. gina u kat KL sampai bile ek?

    ReplyDelete
  4. Salamm...Gina
    nomei nyerr ryan....me pun suka roti john...anyway salam perkenalan :-)

    ReplyDelete
  5. cuci kete ni kat area keramat kan?

    ReplyDelete
  6. ryan darling..lawa rambut..gerammmmm

    ReplyDelete