Nuffnang Ad

Monday, 10 March 2014

Housewarming and mini reunion

Awal bulan Februari lepas, we all buatlah sikit majlis doa selamat and housewarming sempena masuk rumah baru we all. Jemputan dikalangan jiran-jiran satu jalan, ahli keluarga serta kawan-kawan juga. Menu haruslah ada kambing golek. Majlis supposed bermula lepas Asar tapi disebabkan ahli masjid tak boleh datang lepas Asar so kenalah ubah jadi lepas Zuhur. So menu makan pun kenalah tambah juga.

Juadah yang pertama kali diperkenalkan kepada tetamu kami, Laksa Pahang. Laksanya yang diimport khas dari Kuantan, kuah putih tu Ibu yang buat.

Menu wajib if ada kenduri di rumah we all ni adalah nasi arab la. Ibu yang tolong buatkan, cos I ada hal sikit pagi tu.

 My inlaws sumbangkan satay untuk majlis ini

Ada juga kuih muih serta roti jala untuk tetamu yang hadir. Makanan memang banyak, sebab ada pertambahan menu so mmg berlambak-lambak makanan.

  Dah nak petang, ada pulak nasi lemak yang disponsor oleh adik I. 

Paling best dapat buat mini reunion dengan my Adelaide geng juga. Seronok dapat jumpa mereka after beberapa bulan tak berjumpa.

Dah besar dah Aliya ni, baby kedua comel lepas Maiesha balik Malaysia. Dah tak takut dah dengan orang, dah makan kurus dari dulu. Maybe sebab dah banyak buat aktiviti dan juga aktif sejak balik ni.

I jemput ramai juga my Adelaide gang tapi hanya ini yang berkesempatan untuk datang. Insyallah, lain kali I buat makan-makan lagi yer

Menjelang Maghrib, sorang lagi a good friend of mine masa di Adelaide datang menjenguk we all. Tambah seronok la, especially share pengalaman masing-masing bila anak-anak dah mula sekolah. Banyak pengalaman pahit yang we all share bab-bab sekolah anak-anak ni. Alhamdulillah, sekarang ni we all slowly la untuk menyesuaiakan diri dengan persekolahan anak-anak.

6 comments:

  1. Uiii seronoknya ...
    apa yang digolek tu nampak menariknyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. N.A.T
      memang seronok awak, seronok dapat menjamu tetamu yang datang

      Delete
  2. Replies
    1. hehehehehe, bergolek, tergolek

      Delete
  3. Best nye makan2. sedap2 belaka!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lerrr, patutlah mcm kenal. Nanti korang balik Malaysia bolehlah singgah, I masakkan untuk you yer

      Delete