Like what happened here, bila tekak atau selera datang nak makan macam-macam, kenalah buat sendiri, kan...mana nak cari orang jual makanan dah siap kat sini. Dah lama we all teringin nak makan laksa penang nie. Masalah utamanya, adalah ikan apa yang sesuai, kang main taram aje, rasa semacam pulak, kan. Masak laksa adalah satu pengalaman yang baru. Gigih mencari resepi from internet nie. and tak pasti yang mana satu tuan punya resepi.
Beberapa minggu sudah, we all pi cari ikan kat Torrens Island tu, and kebetulan beli ikan tommy nie banyak pulak, 3kg = AUD10, then pikir, nak cuba ikan nie untuk buat laksa, manalah tahu sedap. So, sessi trial and error pun bermulalah.
Bila dah jadi, apa lagi , haruslah dikongsi dengan rakan terdekat..calling-calling ajak datang makan laksa..bukannya selalu nak dapat makan laksa nie, tambahan pulak from chef beginner macam I nie.
Nie lah hasil asam laksa pertama dari I....tak tahu ler sedap ker tak from my guests, tapi kalau ikut tekak I, not that bad jugaklah, walaupun tak boleh lawan Laksa Shack ataupun Laksa Buyung Jalan TAR...alamak, tetiba teringat waktu bercinta ngan Daddy Jack dulu, selalu bila tiba hari Sabtu aje, akan ke Pasar Malam Jalan TAR, semata-mata nak makan laksa buyung tepi jalan tu..sedapnya.
wahh macam laksa penang yang betoi la pn gina... huhu sy baru teringat nak pegi makan laksa kat gurney drive tuh mlam nanti... perggg... laksa air itam... mesti mau!!!
ReplyDeletekty rasa laksa yg gina masak ni lagi shedap dr laksa shack tu ..huhuhuh..nak ckit.
ReplyDelete