Nuffnang Ad

Tuesday, 7 January 2014

Mengopi di Breadties

Tak sangka area Melawati ada cafe macam ini. Selalu tengok dalam FB cafe-cafe macam ni kebanyakan di Bangsar, Damansara ataupun di Hartamas aje. Entah macamana, boleh terjumpa pulak coffee cafee yang sangat cool ni di Breadties, Taman Melawati.

Mula-mula pergi sorang-sorang dulu, melepak lepas membuat kerja-kerja rumah masa hari pertama menjadi suri rumahtangga. Anak-anak diposkan ke rumah mak mertua, so kita berjimpa sorang diri.

Tahun baru 2014 disambut dengan semangat yang baru, banyak benda yang nak diuruskan antaranya berdebar-debar bila anak-anak nak masuk sekolah, serta bermacamp-macam lagilah cabaran di tahun 2014 ni.

Kali ni kita breakfast western style la, asyik makan roti canai aje, naik jemulah pulak. Kebetulan Breadties ada jual Nutella Toast, so mmg seronoklah the boys makan kat sini.

Seram pulak bila air Iced Lemon Tea yang Daddy Jack order sampai, nampak mcm beer pulak tapi rasanya sangat sedap.

Very warm cafe, so memang seronok la lepak-lepak disini, terasa macam berada di Adelaide pulak tiba-tiba.

Tenang and so peaceful sambil menyedut bau-bau roti dan juga pastries yang sedang dibakar. Semua makanan sedap-sedap belaka so nanti lain kali boleh cuba benda lain lagi.

Dah hampir 4 bulan we all balik ke Malaysia tapi danish masih tak boleh melupakan South Australia. Membesar dan bersekolah disitu membuatkan SA menjadi satu memeori yang sangat bermakna buat dirinya. Masa menunggu makanan siap, ada diletakkan ruang bacaan kat situ, salah satunya terjumpa buku about Australia ni. So danish pun ambil buku ni and terus cari section about South Australia, lalu mencari-cari tempat yang pernah dikunjunginya dulu like Rundle Mall, Loxton, Victor Harbour dan juga beberapa tempat yang lain, Luluh rasa hati ini melihatkan gambar ini.

A simple breakfast pada New Year 2014, kononnya nak berdiet..hahahaha itu azam setiap tahun tapi sentiasa terbantut.

8 comments:

  1. Replies
    1. Okay sangat-sangat Athirah, roti pun sedap-sedap semuanya

      Delete
  2. time type komen ni sy tengah minum kopi... tapi opis made la....hheee...
    warm cozy cafe nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap juga kopi yang opis made punya, FOC ja

      Delete
  3. Good review for Breadties, thanks for recommend it to your friends and blog fans. Do come again. - Breadties Cafe

    ReplyDelete
    Replies
    1. No worries, the foods was lovely

      Delete
  4. Really a cosy place to have coffee kan? I suka all the songs that being played masa makan. Thanks for the review, later nak try breakfast pulak. Do drop by www.suerizal.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, nowadays dah banyak dah cosy place to have a cuppa coffee with friends or alone. I suka perhatikan orang-orang dalam cafe, berbagai-bagai karektor yang ada

      Delete