Nuffnang Ad

Wednesday, 11 February 2009

Pengalaman Dikapankan

Malam Sabtu tu mmg tak dapat dilupakan...we all kena dikapankan. Ramai yang tak mahu dikapankan atas alasan lemah semangat la tapi nak tak nak kena jugak. Kenapa kena kapan....well untuk kiter menguji tahap spiritual kiter la.

Kiter kenalah mintak tolong kawan kiter mengapankan diri kiter...takkan la kiter nak kapankan diri kiter.

Penceramah tu pun menunjukkan cara-cara untuk mengkapankan diri.



Ni la hasilnya bila kiter dikapankan.

Me and Azlina siap boleh berposing lagi dalam kain kapan tu..then after this we all diminta untuk menghayati stimulasi bila saat-saat kematian and also apa yang akan berlaku di dalam kubur sewaktu kiter mati nanti. Well, its a good experience for me la.

6 comments:

  1. kiter pernah gi kursus mandikan jenazah. semua orang takmo jadi jenazah sbb lemah semangat

    ReplyDelete
  2. masa sekolah dulu masuk kelab pengurusan jenazah tapi ustazah siap bawak patung untuk kapankan :D

    ReplyDelete
  3. bgskan dpt rase mende2 ni sekurang2 nyer bule muhasabah diri.......

    ReplyDelete
  4. blajar nie bagus, baru ler dapat kesedaran kan? nak kena carik ilmu nie ler jugak

    ReplyDelete
  5. muke pn ngn k.lin sgt la chumell.
    ahahhahahahha;DD

    ReplyDelete