Nuffnang Ad

Friday, 20 March 2009

Danish Fav's

Aduih aiii...cerita nie agak lama..disebabkan tak jumpa USB port tuk handphone so citer nie agak terperam jugaklah. Kisahnya, Danish nie suka sgt makan kat Restoran Sari Ratu. It is an Indonesian food. Ada a few of the foods is Danish punya favourite. Kebetulan pulak, masa we all balik dari cuti ke JB, singgah la restoran nie untuk dinner. One of his fav tak ader la pulak. Puaslah die menagih from us about the food.

So, aku sebagai ibu tak sanggup la nak menghampakan die. Bergegas ajak Daddy Jack tuk carikkan jugak untuk Danish. Kebetulan, ada satu restoran nie at Kelana Jaya. So, after office hour, we all dropped by la sekejap untuk carikkan makanan tu..sekali tak ader pulak..hampa la jugak. The worker baik hati, sanggup called mana-mana cawangan yang still ada lagi makanan tu..kebetulan ada dekat Waterfront Ampang...we all suruh die simpankan about 2 portion then off we go to Ampang.

So, sampai kan Waterfront Ampang, the workers kat sana terkejut jugaklah sebab hanya kena that food we all sanggup travel jauh-jauh..rupanya they all thought that we were from Kelana Jaya..hehehehe.

This is the food that Danish been longing for..jeng jeng jeng BELUT GORENG...yessss my son suka giler makan this food. Rasanya macam ikan bilis goreng..then die potong halus-halus mcm keropok lekor then masak letak cili so ada rasa pedas-pedas manis sikitlah.


There's a lot of food kat sini esp the gulai..yummyyyy...for those yang suka nasi padang, I memang recommend this restoran.

2 comments:

  1. mak ai...belut..aku tak penah makan belut..sup belut geli geleman aku nak makan :D tengok yang goreng mcm ni lalu plak kalo nak makan..

    ReplyDelete