Nuffnang Ad

Wednesday, 11 March 2009

JB...here we come

Last Friday, we all satu family gi holiday from 6 - 9 March..the destination JB & Singapore. We all bertolak at about 10 pm. 2 cars involved including Alphard. Me and Daddy Jack we all pki keta ayah yang lagi satu.


My sisters, Abby and Kak Nyah dalam kereta nie termasuklah my mum and dad. We all dah lama tak gi cuti ramai-ramai mcm nie. Hannan and Rozeeta tak dapat join we all cos they all dah ader agenda mereka sendiri. Didi will join us on Saturday cos die ada kat China masa nie.

Me and Ifa duduk belakang since Danish sibuk nak duduk depan. Ryan rileks aje dalam MaxiCosi die tu.

Before start the journey, we all singgah jap kat McD to but the breakfast. Ye la tak sempat nak beli something to eat kang ada pulak yang pening la, masuk angin la..hai mcm2 la.

We all singgah McD kat Mint Hotel tu..nasib baik tak payah tunggu la...sekejap aje. Im having a big breakfast share ngan Danish aje.

Sepanjang perjalanan, Danish tak tidor...letih tullah me and Daddy Jack melayan karenah die..cakap tak henti-henti sampailah kat R&R Ayer Keroh.

Kat R&R nie banyak gerai yang jual nasi campur especially asam pedas...nampak mcm menyelerakan tapi takut la nak cuba cos takut sakit perut sepanjang perjalanan seterusnya. Perut aku nie agak sensitif sikit, tak boleh makan sembarangan.


After 4 hous of journey, akhirnya we all selamat sampai ke JB. Kali nie we all kena ambik exit Skudai..selalunya kalau I balik kampung Daddy Jack, we all akan exit kat Kempas, so kali nie akan lalulah Jalan Skudai pulak.

We stayed at M-Suites Hotel...the only hotel in JB yang ader service apartment. We all rent a 3 bedroom apartments. Masa we all sampai, org tak ramai lagi, maklumlah hari Jumaat, org belum cuti lagi.


Konsep hotel mcm Bali style sikit..so peaceful..tapi sekejap aje. Lepas tu agak terganggu jugaklah ngan siren ambulans cos hotel nie dekat ngan Hospital Sultanah Aminah.

Our room

The view from the room..mengadap Selat Tebrau

2 comments:

  1. beshnyer dpt jln jauh2.....

    ReplyDelete
  2. jenuhlah melayan si abg tu yer...hope u enjoy the trip

    ReplyDelete