I pernah buat Red Velvet Cake, so masa jalan-jalan ke KLCC, ternampaklah ada yang menjualnya kat sini. Tetiba terasa nak makan pulak, or rasa sikit sama tak macam yang I buat dulu.
I beli cupcakes aje, ada yang jual per slices tapi for 1 slice = RM12, so decided beli cuppies ajelah. 5 free satu pulak tu. Tapi kan, tempting sungguhlah tgj cuppies kat Bijoux nie, semuanya menyelerakan. So untuk mengelakkan perebutan kek-kek comel ini, I beli all 6 hanya Red Velvet sahaja, so tiada pertumpahan darah yang akan berlaku di rumah Ibu nanti akibat berebut cuppies.
Ehh, rasanya lebih kurang dengan yang I buat la..but for the top, I think they all guna buttercream as a frostiing while Im using Cream Cheese and Mascarpone. But still sedap jugak.
p/s: Ingatkan balik Malaysia nak cuba buat, sekali tgk harga Mascarpone kat Cold Storage sampai RM21...mak aikkk, mahal giler, baik buat kat Adelaide ajelah lagi sekali yer.
p/s: Ingatkan balik Malaysia nak cuba buat, sekali tgk harga Mascarpone kat Cold Storage sampai RM21...mak aikkk, mahal giler, baik buat kat Adelaide ajelah lagi sekali yer.
memang sgt temting nampaknya...
ReplyDeletewahh gina pernah buat... bestnya....
I am hummingbird recipe book & bila beli kat kedai hummingbird pun rasanya sama je yg mcm kita buat...buat sendiri lagi jimatkan. I pun guna yg bahan yg sama jugak for the frosting...just cream cheese & rasanya mmg nyum nyum nyum.
ReplyDelete