Nuffnang Ad

Friday, 4 March 2011

Si Baldu Merah

I pernah buat Red Velvet Cake, so masa jalan-jalan ke KLCC, ternampaklah ada yang menjualnya kat sini. Tetiba terasa nak makan pulak, or rasa sikit sama tak macam yang I buat dulu.

The Red Velvet Cake from Bijoux, KLCC.

I beli cupcakes aje, ada yang jual per slices tapi for 1 slice = RM12, so decided beli cuppies ajelah. 5 free satu pulak tu. Tapi kan, tempting sungguhlah tgj cuppies kat Bijoux nie, semuanya menyelerakan. So untuk mengelakkan perebutan kek-kek comel ini, I beli all 6 hanya Red Velvet sahaja, so tiada pertumpahan darah yang akan berlaku di rumah Ibu nanti akibat berebut cuppies.

So tempting, kan...sayang nak makan.

Ehh, rasanya lebih kurang dengan yang I buat la..but for the top, I think they all guna buttercream as a frostiing while Im using Cream Cheese and Mascarpone. But still sedap jugak.

p/s: Ingatkan balik Malaysia nak cuba buat, sekali tgk harga Mascarpone kat Cold Storage sampai RM21...mak aikkk, mahal giler, baik buat kat Adelaide ajelah lagi sekali yer.

2 comments:

  1. memang sgt temting nampaknya...
    wahh gina pernah buat... bestnya....

    ReplyDelete
  2. I am hummingbird recipe book & bila beli kat kedai hummingbird pun rasanya sama je yg mcm kita buat...buat sendiri lagi jimatkan. I pun guna yg bahan yg sama jugak for the frosting...just cream cheese & rasanya mmg nyum nyum nyum.

    ReplyDelete