Masa di Adelaide, asyik tengok aje gambar my family pergi makan kat tempat-tempat best di KL, sekejap makan western, fusion and yang menjadi tumpuan makan kat Middle East restoran. Memang since dulu lagi, we all dah biasa makan makanan Arab nie, selalu makan dekat Naab takpun Tarbush. But lately, my family ada port baru lak untuk makanan Arab nie, Wadi Hadramawt, sebelah dengan Sucasa Hotel di Jalan Ampang.
Masa I mula-mula sampai di KL, ada juga Ayah ajak makan disini, but after Ryan muntah-muntah di KLCC, we all just wakilkan Danish aje ke sini. We all balik rumah terus. But, after a while, dapat jugak merasa makan di sini. Masa we all sampai, Ayah dah siap-siap order dah, tak payah la nak tunggu lama-lama.
Ada yang tak ada in this family dinner, Rozeeta as usual, busy memanjang, Hannan sibuk dngan training futsalnya. So, normally muka-muka yang biasa ajelah yang ada.
Antara makanan yang Ayah order, this Chicken Kabsah. Bila nampak portion die, mak aiii, besarnya, patutlah Ayah cuma order satu aje.
Ni Lamb Kabsah pulak, daging die lembutnya, bila gigit tu memang terasa lembut and terus bercerai dari tulang.
My portion, Chicken and Lamb Kabsah. Bila makan nasi kabsah nie terasa-rasa aje masa makan nasi Kabsah di rumah Najwa, one of my Adelaide's gang. She's the one yang memperkenalkan nasi kabsah nie, beli rempah di kedai Afghan, tapi susah dah nak jumpa sekarang nie.
I tried the tea, mak aii, pahit giler walaupun dah letak 2 sudu gula dah. Makanan banyak tak habis, so tapau ajelah bawak balik.
Danish pun sama juga, I tak berapa gemar the boys minum ais, takut batuk-batuk pulak. So, biasanya kalau order air, kena kurangkan ais atau no ice at all.
Seronok Ibu dikelilingi 4 orang cucu heronya, masa nie Baby Dhiya belum lahir lagi..and tak tahulah bila lagi nak berkumpul ramai-ramai macam nie, kan.
No comments:
Post a Comment