Nuffnang Ad

Thursday, 27 September 2012

Dah tentu ke tempat ini

Bila ada saudara mara yang datang melawat we all di Adelaide nie, nilah antara tempat yang sering dibawa, Gorge Wildlife Park. Kat sini boleh cuddle koalas and juga feed the kanggaroos tak sama macam others wildlife park yang ada tu tak boleh cuddle and kena bayar but here is free, cuma kena bayar entrance fees ajelah.

We all sewa kereta besar terus so senang nak angkut semua sekali, tak payah guna 2 kereta. Sebelum sampai ke Gorge Wildlife Park, singgah dulu ada satu dam kat tepi jalan tu untuk bergambar.

Dah berapa kali pergi sini pun Danish masih takut-takut lagi nak bergambar dengan koalas. Ryan dah tentulah taknak sebab tak berani nak bagi die pegang koala tu takut dilepaskan pulak.

Ryan berani sikit feed the kanggaros instead of Danish yang doklah terjerit-jerit mengalahkan perempuan aje.

Dah lama-lama sikit, barulah Danish memberanikan diri untuk memberikan makan pada kanggaru.


Dah tiba untuk lunch, so kita carilah mana-mana park untuk buka bekalan. Satu pengalaman yang baru bagi Kak Ida bila kita cakap nak buat BBQ at park sebab katanya kat UK, kalau nak BBQ kat park kena bawa the alatan semua tapi sini tak payah, kita just bawak the meats and ada disediakan tempat bakarnya sekali. Syok lah gitu, kan.

Lepas lunch, we all bergerak pula ke The Toy Factory, nak tunjukkan the biggest rocking horse in the world pada Along dan juga anak-anaknya.

Boleh naik the rocking horse ni tapi me and Daddy Jack tak mahu dah sbb dah selalu naik atasnya. So we all duduk bawa sambil layan chips and coffee aje di bawah, sedap makan benda yang panas-panas dikala cuaca sejuk mcm ni.

No comments:

Post a Comment