Nuffnang Ad

Wednesday, 15 May 2013

Sure la makan aje

Bila balik Malaysia, seronoklah dapat makan di luar aje, masak pun sesekali aje, itupun kadang-kadang Kak Milah yang tolong masakkan. Maklumlah, balik sekali-sekala so naklah cuti rehat, kan. We all balik sepanjang 12 hari lepas banyak menghabiskan masa di Kuantan aje. Di KL jarang sangat makan diluar ada ajelah pergi makan di NZ Curry House bila breakfast. 

Bila balik Kuantan, terus we all bergegas ke Shahzan Hotel untuk makan tengahri dengan Ibu cos Ibu tak masak dirumah, so lunch luar aje, lagipun Ayah agak sibuk so Ibu makan dengan we all ajelah. Kalau pergi Shahzan Hotel, menu cucur ikan bilis adalah salah satu starter kegemaran kami.

Kalau ke Shahzan Hotel, if tak try their mee curry mmg sangat rugi. Rencahnya lagi banyak dari mee, dengan ada sotong, udang and kerang punyalah berlambak. Masa balik December lepas, tak dapat merasa makan mee kari sebab masa tu baru cabut gigi so tak dapat nak menikmati kelazatan mee kari ini. Ada yang cakap selain dari mee kari disini, Mee Kari Planet lagi sedap tapi I tak pernah mencubanya lagi. Tunggu balik Kuantan sekali lagi so bolehlah mencuba mee kari lain pulak.

Dah namanya ke Pantai Timur so takkan lah tak nak merasa makan nasi dagang, kan. Tambah pulak sambil minum teh ais dipagi hari sebab kepanasan punya pasal.

Bulan November lepas, masa balik tak sempat nak melepak Starbucks so balik kali ni curi-curi masa untuk lepak sini kejap.

Hari tu ada bawa balik strawberry from Adelaide tapi dah habis dimakan so nampak yang Korea punya di Carreffour, merah warnanya and taklah masam sangat, lebih kurang aje rasanya mcm di Adelaide. Tengok chocolate dips yang dibawa balik from Adelaide ada lagi, so lagilah sedap.

Tak selalu we all makan diluar, adakalanya makan dirumah aje, sesekali balik, makanan dimasak penuh meja. Macamanalah tak gemuk dibuatnya.

East meet West, Nasi Kerabu vs Croissant, dua-dua sedap aje

Ryan's first outdoor activity, minum petang di tepi kolam ikan sambil makan goreng pisang, keropok lekor dan juga beberapa jenis kuih muih.

Bila cuaca panas, Starbucks Frappucino menjadi pujaan

Nice Salmon Steak at Black Canyon, East Coast Mall Kuantan. Balik 12 hari badan mcm belon so balik Adelaide kena kuatkan semangat, berpuasa dan berpantang dari makan benda-benda yang menggemukkan. I tengah berdiet, so harapnya kali ini semangat ada sikit kental dan berazam dengan lebih gigih lagi.
 

1 comment:

  1. salam gina.lapar perut tgk semua food shedap2

    ReplyDelete