Nuffnang Ad

Monday, 11 April 2011

Dah lama idamkan

Masa first time datang Hahndorf dulu, dah nak balik baru perasan kedai nie tapi masa tu dah dalam kereta so selalu pasang angan-angan, billah nak datang sini lagi. Tunggu la kut-kut ada saudara mara dari Malaysia datang, barulah boleh ke sini. Tak kan nak dtg sini semata-mata nak ke kedai nie sahaja, dahlah jauh, rasa rugi aje.

Akhirnya, impian nak ke sini terlaksana juga, bila Kak Shida datang, so bolehlah ke Hahndorf. I paksa jugak Daddy Jack untuk ke sini, mulanya nak tengok-tengok aje...heheheh, ayat yak boleh blah tu.

I pernh nampak my sister wearing one of the sandal, rasanya die beli kat KL. Tak pernah tanya kat mana die beli. Kat sini ada macam-macam jenis sandal, all made from leather. Birkenstock nie made from Germany.

Ohh, ada cara yer kalau kita nak beli kasut di Aussie nie, kita tak boleh main simply pergi kat rak and then ambik just try it on aje, nanti ada aje SA yang menjeling kat kita. Masa I masuk nie, ada a few budak from Indonesia and Malaysia yang masuk jugak and they kept on try everything, sekali tu I dengar SA die tanya, yang pattern mana die suka sebab tak boleh try mcm tu aje, kena pakai stokin sebab nak jaga kualiti leather tu. Bila I dah dengar SA tu cakap mcm tu, teruslah pilih, then sebelum cuba, SA tu kena ukur dulu saiz kaki, dia yang akan tentukan saiz kasut kita.

My new Birkenstock...dah lama mengidamkannya, akhirnya dah ada depan mata. Thanks to Daddy Jack. You always be nice to me.

6 comments:

  1. uwaaaa... bestnye.. teringin nak ada aktiviti camni selain petik strawberry..

    ReplyDelete
  2. suka design kasut tu...so comel & so girlish & so sweet.

    ReplyDelete
  3. wah!! sweet.. floral2 lagi..

    ReplyDelete
  4. kiut nya dear..dah macam pattern yang dr mart u kan.

    kat sana strict sikit yer..even nak cuba kasut pun kena pakai stokin. shuld be kat sini pun gitu gak la.

    ReplyDelete