Kalau Ryan atau Danish tak ada training bola pagi Sabtu, I dengan Daddy Jack rajin la pergi ke Pasar Tani nak beli barang-barang masak ni. Selalunya pukul 645am kami dah sampai dah sebabnya takut ramai dan juga parking pun susah. Satu lagi, ikan-ikan pun masih fresh lagi, taklah yang dah tinggal yang dah kena picit-picit ataupun yang kecik-kecik aje.
Antara yang wajib dibeli di Pasar Tani adalah Yong Tau Foo, bersama sup untuk dimakan di pagi hari . Dulu selalu beli di satu kedai pakcik ni, anak beranak yang niat tapi sekarang dah tak ada dah.
Sesekali makan nasi lemak di pagi hari terasa nikmatnya
Kuih muih serta tau foo faa juga
Sesekali nak juga makan makanan ala-ala kampung. Teringin pulak nak makan daging salai masak lemak cili api dan juga belimbing buluh.
Terjumpa pula sayur keledek, sedapnya goreng dengan udang kering
Ohh ternampak pulak ulam gajus dan teringat pulak ada tempoyak dalam fridge so makan sambal belacan dengan tempoyak la kita.
Taraaa !!! Inilah hasilnya setelah berhempas pulas menyediakan menu makanan tenghari. Simple tapi berpuas hati membuat masak lemak daging salai dengan belimbing buluh serta menu-menu yang lain.
Dan malamnya, lapar maggi pulak. So tunggu budak-budak tidur, then masak maggi letak telur dan sawi, slurpppppp !!!
Lama tak makan yong tau fu... ngidam plak..hee
ReplyDeletehihihihihi, senang ja cari kat pasar malam
Delete