Nuffnang Ad

Saturday, 6 June 2009

Pearl of the Orient

Well...I just enjoyed the journey while Daddy Jack sedang memandu..its been a year tak lalu this highway. Last times rasanya masa nak pegi Abby's wedding.

Gua batu kapur along the way...sungguh mengasyikkan

Greenery scene along the way..kereta pun tak banyak so we all tak rushing sgt la

Sejak bila pulak ader tanda nie...heheheh ye la we all kan dah lama tak ikut jalan nie so mcm jakunlah sekejap tgk ader signboard IPOH besar kat atas bukit nie...tapi bukan sini tempat dating kami.

Highway pun dah ada dua jalan..satu terus ke Ipoh dan satu lagi menuju ke Utara..mungkin untuk kemudahan akan datang bila tiba musim perayaan..tak la jem panjang sgt.

Dah nak sampai dah nie..nie pun rasanya mcm dah berapa kali terlelap..kesian Daddy Jack memandu sorang-sorang.

YESSSSS....We're off to Penang...Giler tak giler la dating kali nie. Jauh tu, sampai Penang peginya.

Jambatan Pulau Pinang yang sedang dalam pembaikpulihan. Actually Daddy Jack ada hal kat Penang, so aku pun tumpang la sekaki...tak berani nak bagi die drive sorang-sorang.Hehehehe..alasan aje tu padahal boleh aje naik flight tapi dek kerana hati nak jugak ikut, tak kisahlah.

Bangunan kebanggaan orang Penang...Komtar.

Tak berapa pandai sangat jalan kat dalam Georgetown so hanya berpandukan map yang diprint from the Internet sahaja. GPS belum sempat nak pasang dalam Blackie la...maybe next time.

1 comment:

  1. Penang ghupernya...abang n adik ku duk sana :D

    ReplyDelete