Nuffnang Ad

Friday, 19 October 2012

Melbourne Trip_Queen Victoria Market

Keluar pagi-pagi menuju ke Queen Victoria Market, nak bawa Along and Kak Ida untuk membeli souvenirs untuk diberikan kepada ahli keluarga ataupun rakan-rakan. Masa mereka sampai di Sydney tu, Paddy Market tutup so tak dapat nak beli banyak souvenir pun.

Masa ni ramai orang sedang berjalan ke sana ke mari menuju ke destinasi masing-masing, maklumlah hari bekerja so semuanya berpusu-pusu nak masuk pejabat.

Mujurlah dapat parking berdekatan dengan market ni, malas nak jalan jauh-jauh. Walaupun kena bayar lebih sikit tapi tak apalah.


We all dah tak ada apa nak beli pun, just bawa and temankan Kak Ida and Along aje, dah jenuh dah beli masa nak balik Malaysia masa first time dulu. Kalau nak beli lagi pun, tunggulah bila nak balik Malaysia for good nanti. Belikan pada sesiapa lagi yang we all tertinggal list dulu.

Disini boleh tawar menawar dengan harga yang murah, taklah semahal macam di Adelaide lagipun banyak pilihan. Ramai juga orang Indonesia ataupun orang Melayu yang berniaga disini, so senanglah nak minta tawar dengan harga yang berpatutan.

 Dah terberkenan pulak dengan magic performance nie, ada jugaklah ngendeng nak membeli tapi buat apa, tak payahlah. Just tengok aje pun dah cukup.

 Khusyuk memerhatikan the performance


Sementara menantikan Kak Ida yang masih membeli belah, we all pun tunggu diluar, berjemur di bawah kepanasan matahari. Rasalah warm sikit di kala sejuk-sejuk ni. Nak beli coffee ramailah pulak orang tengah menunggu so lepak bawah matahari pun dah rasa selesa sikit.
 

No comments:

Post a Comment