Nuffnang Ad

Tuesday, 27 November 2012

Chakri Palace pulak

Sejak balik Malaysia ni, rasanya pergi KLCC entah berapa kali dah. Adakalanya datang untuk makan aje, ataupun berjalan-jalan. Tapi walaupun beberapa kali ke KLCC, we all tetap tak pernah jemu tambah pulak sekarang ni KLCC dah berubah wajah, dah banyak pulak kedai yang bertukar kedudukan and bertambah.

If nak makan Thai food we all suka ke Chakri Palace. Satu lagi tempat the real authentic Thai cuisine yang we all selalu pergi is Sri Ayutthaya di Wangsa Maju.

Hmm, sedapnya makan Ayam Pandan, lama tak makan

 Butter prawn, but tak sesedap if makan di Chinese restaurant.

Sotong goreng tepung

Garoupa with plum sauce, sentiasa menjadi pilihan

Ohhhh, ni paling tak tahan...kerabu mangga. Sedapnya,

Penuh our table with makanan, ni pun ada aje yang datang like soft shell crabs, tomyam and some individual dish. Kenyang perut, suka hati.

Terima kasih Ayah, belanja kami semua

Dah ada anak kecil ni, bila dah habis makan, masing-masing tak boleh duduk diam kat kerusi. Nak berjalan sana ke mari. Tapi kena pastikan makan dulu sampai kenyang.

Dah puas pi sana-sini sibuk pula Ryan the Lion nak main pistol yang baru dibeli di Petrosains tu. Kan dah kena marah dengan Daddy Jack. Tapi I agak hampa makan di Chakri Palace kali ini cos tak ada Pulut Mango as a dessert. Huhuhuhu, dahlah terasa-rasa aje di bibir sebab the waitress cakap the mango agak masam so tak berapa sesuai untuk dimakan dengan pulut. Kena cari kat tempat lain la pulak, pulut mango nampak gayanya. Rasanya nanti nak makan di Wangsa Walk pulak.
 

4 comments: