Nuffnang Ad

Wednesday, 27 February 2013

Welcoming the guests

Dah 2 minggu I menerima kedatangan tetamu yang datang from Malaysia. Tetamu I ni merupakan bakal pelajar postgrads yang akan melanjutkan pelajaran disini. So normally they all akan duduk dulu dirumah transit so since rumah I ada bilik kosong, I pun ajaklah they all duduk sementara dengan I dulu before dapat rumah yang tetap. Keluarga pertama minggu lepas is seorang pegawai PTD from EPU, Zizi namanya. Datang bersama her 6mo baby dan juga pengasuhnya. Suami Zizi on the first day ikut sekali tapi cuma stayed only for a week cos tak dapat cuti. Kesian juga bila ada anak kecil but suami tiada di sisi tapi mujurlah ada pembantu yang boleh membantu untuk menjagakan baby. Ahad lepas, Zizi dahpun mendapat penginapan so sunyilah kejap rumah ni. Then, Isnin lepas datang newly wed yang baru berkahwin bulan Nov lepas. Isterinya yang akan melanjutkan pelajaran disini selama 3 tahun. Till now masih mencari rumah sewa yang bersesuaian. Tu yang busy melayan tetamu and menguruskan segala keperluan mereka. 

11 comments:

  1. Replies
    1. ya, welcome..welcome nanti korang la jadi peneman mereka ya

      Delete
  2. Replies
    1. hahahha, selamat lah korang jadi best friend nanti ya

      Delete
  3. salam gina..takpe gina ..tetamu maknanya rezki dari allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Atty, ya la, ikhlas membantu sesama kita kan

      Delete
  4. Thanks kak gina bg tumpang rumah
    .hanya Allah dpt membalas jasa baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Cik Ahmed ni pernah tumpang rumah Kak Gina ker?

      Delete
    2. hahah..ni Nik la..husband zizi

      Delete
    3. hahaha. soalan hang Gina. mcm eerie gitu...takut ada org menumpang tanpa sedar. kekekeke

      Delete
    4. La Nik rupanya, tak apa, pernah mengalaminya masa mula datang dulu so tak mahu orang baru rasa janggal bila datang ke tempat baru

      Delete