Nuffnang Ad

Sunday, 15 November 2015

Dari dapur Gina Manan v2

Lately, selalu sangat tekak kering and batuk-batuk, so mencuba madu dan lemon dalam minuman untuk kelegaan tekak. Alhamdulillah, berkurangan sikit sakit tekak dan batuk.

Weekend jarang masak nasi, selalunya makan yang ringan-ringan aje lah bila malam sebab tak larat nak masak dah. Pizza la selalu menjadi hidangan malam. Kalau sempat buat doh sendiri, kalau tak sempat beli doh kat Bake Well ajelah.

Pagi-pagi kalau rajin bangun awal, berhempas pulas menyediakan hidangan Amaerican Breakfast, cumanya tak makan di katil, tapi meja makan la.

Kalau tak berasap dapur, tumpang dapur kedai ajelah jawabnya kita

Mencuba resepi Peria Goreng ala Mamak, tak begitu menjadi sangat, tapi bolehlah rasa

Petang-petang if tiada halangan, sempat la menyediakan bubur jagung sambil cicah dengan roti paun.

Ini lauk serius pemalas, tapi sedap to the max...sambal sardin

Breakfast ala-ala hipster sekarang kan. Nampak merata-rata cafe dok upload macam-macam jenis breakfast di FB so kita pun tak nak ketinggalan jugaklah.

Ini menu nak menghabiskan apa ada barang dalam fridge tu, semua main campak-campak ajelah dalam kuali, letak entah apa-apa jadilah satu lauk. Memasak ni kena kreatif, baru boleh mahir.

Bila terasa nak berdiet tu, mulalah sibuk prepare overnight oat, pastu makan dengan fresh fruit eg banana, strawberry even mango. Sedapnya....

2 comments: