Nuffnang Ad

Tuesday, 17 November 2015

Jerebu punya hal

Sekejap dulu, Malaysia dikejutkan dengan kes pencemaran jerebu yang agak teruk gara-gara pembakaran hutan di Indonesia. Pertama kali sekolah ditutup selama lebih kurang seminggu gara-gara tahap udara yang tidak sihat. Kebetulan pula, minggu exam so memang banyak implikasinya kepada the boys dalam membuat revision.

Sepanjang cuti jerebu tu, memang tak keluar rumah langsung, sebab membuat sesi ulangkaji bersama-sama dari pagi sampai petang. So tak keluar rumah kita masak ajelah kerjanya.

Kadang tu bosan juga terperuk dalam rumah, so bila rasa okay, keluar la kejap ke kedai area dekat rumah, makan roti canai dan juga teh tarik.

Since tak boleh keluar rumah, main bola juga terpaksa dikuarantinkan. The boys tetap setia dengan bola, so buat lakaran ajelah hal-hal lawan bola ni.

Sesekali keluar berjalan-jalan dengan Ibu, pusing-pusing tengok KL tapi tahap udara memang sangat teruk la, sampai dah hampir nak kuning dah.

IKEA Cheras, sebelah RHB aje rupanya. Tapi taknaklah melawat dalam masa terdekat ni, tunggu keadaan reda sikit then baru nak pi sini. Kalau nak ke IKEA, selesa lagilah nak ke Damansara tu sebab rasanya semua org akan tertumpu ke sini.

Masak adalah satu kemestian, so malas betul nak masak 2-3 kali so masak terus sampai ke malam.

Lama kelamaan, cuaca pun dah nampak okay sikit, so bolehlah kita jalan jauh sikit. Bukan jauh mana pun, KLCC aje.

Sambut birthday Hannan, dah besar dah adik bongsu I ni, business pun Alhamdulillah dah semakin dikenali ramai. Semoga terus dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan dan juga cepat bertemu jodoh.

Sedap pulak sambil menaip entry ni sambil melihat gambar pulut mangga ni, esok nak carik la pulut mangga ni, sedap lagi kalau dapat buat sendiri, makan sampai puas.

No comments:

Post a Comment