I never tried capati before, paling suka pun makan tosai aje. Even puree pun tak pernah nak cuba makan, tapi kat sini terasa sedap pulak capatinya. Dulu pernah beli yang frozen punya, bila nak makan, masak then rasa ranggup, so tak berapa nak suka. Entah macamana terjumpa yang tak beku, tak payah simpan dalam fridge, once dah buka baru kena masuk frigde.
Bila nak masak tu, just sapukan butter on both side of the capati, and marvellous sungguh rasanya. Ditambah pulak makan dengan kari, memang terangkat. Hmmm..rindu dengan teh tarik...pernah buat, tapi tak sama la dengan mamak punya.
kty tengah lapo giler ni gina..tgk capati cicah kari ni lagi ler..huhuhuh..sedapnya
ReplyDeletehuhu tgk je trus teringin..be4 ni tia xpernah makan capati..heeh
ReplyDeletemamak punya teh tarik dia taruk garam sket, tu sedap lain mcm :)
ReplyDeletedah 32 tahun umur nor ni gina, tapi sekali pun tak pernah makan capati..selalu layan roti canai je
ReplyDelete