Nuffnang Ad

Thursday, 7 October 2010

Kiriman from Malaysia, kali nie untuk cucunya

Seminggu after we all dapat parcel baju raya, parcel kedua pulak menyusul. Kali nie untuk cucu-cucunya pula. Parcel nie sampai tengahari, so nak tunggu Danish balik sekolah dulu, baru boleh bukak. Nanti kang dia bising la.

Ryan the Lion, as usual, bila abang die balik mulalah mengaruk and berebut-rebut kotak tu, walhal masa kotak tu sampai and terletak aje kat dining, haram die nak pandang kotak tu.

Lama tak tgk plastik Mothercare, and rindu pulak nak bershopping kat Mothercare. Tunggu la yer, I balik nanti, shopping puas-puas kat sana nanti.

Danish seronok dapat kasut Converse from Ayah and Ibu. Memang we all pernah nampak kasut nie masa jalan-jalan kat Adelaide, tapi entah mcmana tak terpikir pulak la nak membelinya.

Nia la yang paling tak tahan..Ayah and Ibu siap hantar baju tebal untuk winter lagi. Memang we all nak sangat cari baju tebal untuk Ryan, tapi kat sini , bila masuk aje musim spring, semua bju winter dah bungkus dah. Padahal, sejuk makin menjadi-jadi pulak tu. Bila tgk, sampaikan dari Malaysia datangnya baju sejuk nie.

Danish pun dapat jugak baju sejuk nie, so manalah tahu rezeki nak pi main salji, tak payah susah-susah nak beli baju tebal.

Tak lupa some shirts for the boys...elok sangatlah tu. Musim Spring pun akan menjelama, baju lengan pendek sangatlah bersesuaian dipakai.

Ryan the Lion pun dapat jugak kasut Clarks..actually, Ryan dapat dua kasut, Converse and Clarks..so Danish mcm mempertikaikan, kenapa adik die dua, die cuma satu aje. Apa lagi, bila mengadu kat Ayah, Ayah pun cakap, tak apalah, nanti balik Malaysia, Ayah tambah lagi. hambik kau !!!!

Terima kasih untuk baju untuk the boys. For family di Malaysia, Daddy Jack tanya; untuk anak aje ker, bagaimana dengan mummy and daddynya ?

5 comments:

  1. pic no 2 tu memang nampak benor ryan tgh berebut ngan danish..hahah..muka dier mengambarkan seolah "uhh..ni raya nyer la!!) hihihihi...

    abang nyer kasut raya pun converse gak. seronok nya diaorg dpat barang yer

    ReplyDelete
  2. geram betul tgk muka ryan..

    ReplyDelete
  3. Nor
    Tu mmg kebiasaan, kalau Danish pi sekolah 8-3 petang tu keadaan aman aje, tapi bila Danish balik, mulalah keadaan menjadi huru hara

    Kak Ty
    Gina kalau geram sgt ngan Ryan nie, gigit pipi die

    Rizzela
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. Salam Gina,

    happy nya diarang dapat hadiah dari atok nenek

    ReplyDelete