Kita nie orang Melayu, so tak kiralah anak orang kaya, miskin, ataupun yang namanya Melayu ada binti atau bin tapi kehidupan tak serupa Melayu, janganlah lupa asal usul kita..huahahau..tengok macam I nie..walaupun duduk jauh beribu-ribu batu tekak nie mesti nak makan masakan tradisi orang Melayu..sambal belacan. Tambah selera pulak dengan ikan gelama masin, makan dengan nasi putih pun dah bertambah-tambah.
Ini lagi ler membangkitkan my selera..sambal petai. Memang sedap, siap meratah-ratah lagi petai tu yer and Daddy Jack hanya mampu menggelengkan kepala melihatkan kerenah isterinya mengunyah petai itu. Walaupun hanya petai dalam tin, tapi ada juga merasa makan petai di Adelaide ini.
memang sedap makan dengan nasi panas2..tak sangka petai pun dah berhijrah kesana :)
ReplyDeletewaaahhhh saya baru tau ada petai dalam tin, kihkihkih!
ReplyDeletesambal petai tu ..sedapnya ..
ReplyDeletebetui ckp gina..nama melayu dok ceruk mana mesti nak sambal belacan.petai ulam2..ikan masin
Salam Gina,
ReplyDeletepetai dalam tin??cam ne kepoweran nya. Masih sama?
sambal belacan tu penting! baru ler selera!
ReplyDeletelama x mkn smbal petai..nyummy!!..:)
ReplyDeletewow..sedapnyer madam g..
ReplyDeletesy bangga menjadi org melayu..
penuh dgn makanan yg sedap2..
betul..betul...betul..itu yang best ttg gina ni.
ReplyDeletetapi nor tak reti makan petai la dear..
Eliss
ReplyDeleteHahahaha..tapi rasanya tak krup krup mcm petai fresh
Dinas
Tu la..ramai org Malaysia pun tak tahu ada petai dalam tin, maybe untuk dieksport aje
Atty
Ala Kak Ty, sambal belacan Malaysia lagi sedap ler
Yan
Kepowerannya tak samala Kak Yan, petai dah berendam, so mcm lebih sikit
Liza
Makan bertmbah-tambah tau
Annie
Sesekali boleh ler, kalau selalu tak sedap pulak
Ayna
Orang Melayu kan memang pandai masak
Nor
Memula tu mmg tak pandai jugak, tapi sebab tgk org lain makan, okay aje..lama-lama jatuh cinta jugak