Nuffnang Ad

Sunday, 9 July 2017

Post pagi Raya

 Malam raya di kenit ni sibuk nak menolong masukkan kuih raya dalam balang, tak kisahlah janji jangan kuih dan balang tu pecah cukuplah.

Pagi raya berkumpul di rumah inlaws dulu. While Daddy Jack and the boys pergi sembahyang raya, I siapkan apa-apa yang patut di dapur untuk sarapan pagi raya.

Sekeluarga di pagi raya. Pagi-pagi raya di KL ni siapa nak datang, kan so we all pun dah tengahari balik la ke rumah.

Salin baju raya, pakai kaftan duduk melepak di depan TV sambil menonton program Raya. Sedar tak sedar dah lelap dah masing-masing. Petang baru terjaga, then ulang lagi makan makanan raya. So makanan raya dihabiskan oleh we all ajelah, selalu memang raya pertama tu tak ada orang pun yang datang. Sebab tu we all jarang masak banyak-banyak.

No comments:

Post a Comment