Nuffnang Ad

Tuesday, 19 June 2012

Danish 7th Magnificient Bithday Bash-The Preparation

So, bermulah entry on Danish's birthday. Inya terlalu panjang untuk diceritakan..I try to make it part by part. Hope that everyone who read it, will have fun and enjoy reading it.

As usual, bila nak buat majlis birthday nie Daddy Jack is the planner. He will crack his brain out untuk menjadikan ianya satu kenyataan. He already made a few plans even at his office. Bila ada waktu terluang, or nak hilangkan stress at scholl, dia akan membuat a few idea untuk his son. Dah banyak kali menjejakkan kaki ke Cheap as Chips, bukan satu branch, tapi dah beberapa cawangan dah pi, sampaikan rasa lepas nie dah tak payah pergi lagi dah. Bukan setakat Cheap as Chips, mcm-mcm kedai pun kami jejak, tak tahu sampai search di Internet. Adoiii, bersungguh la Daddy Jack nie.

Bila balik Uni, after Isyak, berhempas pulak dok print and tampal all the sticker that him made all by himself. He even bought our own laser colour printer semata-mata nak print semua stuffs for the birthday party. But mmg I need a printer pun sebab nak print all the stuffs I like eg resepi atau label for my kitchen but taknak la sampai Daddy Jack kena print kat his Uni kan sebab itu semua bukan hal-hal his Phd, so better la we bought one, boleh bawa balik ke Malaysia and gunakan for our personal matters.

Huhuhuh, after the boys tidur, barulah I boleh berdiscuss with daddy Jack our plan, kalau tak mana nak bercakap, then sibuk nak bertanya so biarkan mereka tidur dulu. Waktu ni pun, mereka baru like 10 minutes tido so tutup lampu and we discuss hanya bertemankan cahaya from TV aje.

So after a few hours, barulah berani nak buka lampu sebab banyak benda yang perlu dibincangkan antara me and Daddy Jack like menu, the preparations, the guests list. But, walaupun mulut still berbincang tapi tangan tetap tak lepas dok layan FB.

Sambil bosan-bosan dok salin menu, tapi tak mo kalah nak juga berdesign apa bagai. I dah lama tak design mendesign nie so tiba-tiba rasa nak cuba untuk mendesign balik. Itu kena tunggu project seterusnya lah nampaknya.

Some of my checklist, adoiii dah makin dekat hari eventnya makin terasa stressnya. Ive created anevent at FB, ada my Adelaide's gang yang reply and ada yang tak, so Daddy Jack suruh hantar sms pulak. Ni cuma birthday party la, bukannya majlis kahwin.

Hasil sticker by Daddy Jack. Actually, we all dah lama tinggalkan dunia design nie after dah jadi lecturer so idea pun berkarat, nak asah balik lepas nie. Manalah tahu, ada peluang buat design pulak lepas nie..hahahahah, berangan la sungguh.

Ibu and Ayah pun ada kirimkan some goodies for the kids yang datang nanti. Memang kalau di Malaysia pun we all praktikkan this way juga. Hmm, tak bayak yang dikirimkan and hope cukuplah untuk the kids nanti.

Pheww, tak menang tangan nak membalut all the gifts for kids. I suka pulak tengok wrapping paper yang pink tu, menyesal pulak tak beli banyak, so bolehlah pikirkan project untuk my next craft nanti.

I never try to bake, pernah la dulu try sekali buat Red Velvet Cake, itulah last membaking pun padahal mixer dah beli sampai 2, so I just try my best untuk start my baking project for one of the menu. This cuppies nak diberikan as one of the stuffs dalam goodies bag juga and some of them untuk dimakan oleh para tetamu.

Selain cuppies, I tried to make my own sugar cookies and put some icing coated on top of it. Bersungguh nie demi Danish.

Ohh, this is my homeade chocolate soccer ball, since the theme (as usual berkait dengan sports). The mould I beli and cairkan some milk chocolate and as easy as ABC.

Selain birthday party, I ada juga buat housewarming untuk tetamu juga sebab dah nearly 2 bulan masuk rumah nie kan so ajak semua my Adelaide's gang jemput datang rumah I ni. Susah nak ajak sikit-sikit so ajak semua sekali so senang kan.

5 comments:

  1. ade macam2... nampak meriah :)

    ReplyDelete
  2. seronok nengok... mummy n daddy yg semangat menyiapkan segalanya untuk birthday Danish.

    ReplyDelete
  3. Cantik design sticker. memang kreatif la.

    ReplyDelete
  4. Salam Gina,
    wah bestnye tgk planning mcm nih. mmg hebatlah :)

    ReplyDelete
  5. Hilmirda
    Memang meriah, itupun rasa ada yang masih kurang sebab banyak yang dirancangkan tapi tak sempat nak buat

    Tinie
    Mummy biasa-biasa aje, Daddynya yang beria-ia

    Anna Da Lady
    Terima kasih

    Kak Ummi
    Terima kasih Kak Ummi. Daddy Jack nak pastikan semuanya tip top untuk tetamu dan budak-budak

    ReplyDelete