Nuffnang Ad

Thursday, 21 March 2013

Dah habis LEGO, Hot Wheel pulak

Dah habis gilerkan LEGO, ingatkan dah settlekan semua hal toys ni sekali Hot Wheels pulak masuk dalam senarai. Yer, memang dah ada pun some of Hot Wheels collection yang dibeli masa mula datang dulu, berkotak-kotak beli. Rasanya bila bab toys ni, bukan anak yang lebih, tapi Daddy Jack yang lebih sudu dari kuahnya.

Dah tak terbilang dah koleksi kereta yang macam ni

Memang la kalau lalu kat aisle toys ni I rasa bosan sangat, sebabnya memilih toys punyalah lama, so I sanggup pi bahagian kitchenware and belek-belek apa yang I berkenan. Bila dah habis pusing satu mall, they all masih memilih lagi.
 
For those yang jadi collector Hot Wheels ni, memang sukalah kan sebab banyak lang loose dijual disini, harga pun lebih kurang AUD2 aje sebiji.

Mega Garage ni we all masa mula-mula sampai Adelaide dulu, ni pun masih duduk dalam garage and belum buka lagi. 

Budak ni yang minat main Hot Wheels. Ada satu yang untuk CARS punya, Ryan memang suka tapi masa tu tak tahu nak pilih beli yang mana, hati mcm goyah nak lego atau hot wheels , so tengok Danish pilih Lego so die pun ambil lego. Tapi Daddy Jack kan tak sampai hati, 2 minggu lepas tu, dibelikan pulak CARS yang Ryan minat tu.

Walaupun minat Lego, Hot Wheels, Xbox, PS3 dan macam-macam mainan yang moden tetapi I berusaha memupuk the boys untuk tahu main some of the traditional game that is Congkak. We all siap bawa this cute and handy congkak from Malaysia, nak main as family fun time bila ada waktu lapang. Alhamdulillah, the boys suka main congkak ni walaupun pada mulanya macam agak susah pada mereka.
 

7 comments:

  1. Assalamualaikum Gina...salam kenal....wah bestnyer shopink hot wheel...comei kale congkak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam Hafizah
      Sala kenal juga. Sini bukan aje syok tengok Hot Wheel, macam-macam jenis mainan aada aje, berpinar mata nak memilihnya

      Delete
  2. comelnya congkak tu. colourful.
    tapi make sure diorg pernah tengok the original congkak board yg kayu tu jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congkak tu angkut from Malaysia, Is. Jenis yang portable so mmg senang la. The boys pun pernah juga tengok yang congkak kayu tu kat rumah Gina tapi tak pernah main sebab masa tu takut tertelan guli.

      Delete
  3. kat kedai mana jual track hot wheels tu tuan... sila maklum lokasi tuan... whatsapps only 0133456814

    ReplyDelete
  4. SALAM TUAN... BOLEH TANYA DI MANA LOKASI KEDAI YANG JUAL TRACK2 HOT WHEELS DI ATAS... SILA MAKLUMKAN KEPADA SAYA...... MELALUI WHATSAPPS 013-3456814 ATAU hasnizan@maiwp.gov.my....

    ReplyDelete
  5. hye Gina. kami pemborong alatan sukan. boleh email saya untuk berhubung? vansports@gmail.com. urgent. please.

    ReplyDelete