Nuffnang Ad

Monday, 9 January 2017

Trip to down under


Pertengahan bulan December lepas, we all pergi bercuti ke satu tempat yang dah lama sangat tak pergi, anak-anak pun tak tahu nak kemana, we all tak cakap apa-apa pun just cakap kita nak bergi holiday kat tempat best sangat. So, packing semua barang-barang, then bertolak dalam pukul 10am macam tu menuju ke destinasi yang menanti.

Plan asal nak menyinggah Muar untuk breakfast di kedai depan hentian bas tapi dah sampai pun dalam pukul 12, kedai pun dah tutup dah cos kedai tu hanya buka for breakfast sahaja, tengahari dah tutup dah. So pusing-pusing la kita mencari tempat makan lain di Muar ni.

Dah sampai dalam pukul 12, so makan tengahari ajelah jawabnya. Muar juga terkenal dengan asam pedasnya so kita pilihlah salah satu destinasi kedai asam pedas yang ada dalam internet iaitu Asam Pedas Jalan JJ. We all sampai orang tak ramai lagi, ada baru beberapa customer aje, so aman la sikit nak makan.

We all aje yang makan asam pedas, the boys tak makan pun, just ambil kuah aje and makan dengan ayam goreng aje. Kuahnya pekat and pedas tapi best sangat-sangat.


Kebetulan pula, di depan kedai ni ada pulak pengedar rempah Mak Pon, ingatkan nak menyinggah beli perencah mee bandung tapi terlupa pulak lepas pekena Asam Pedas.

Meneruskan ke destinasi percutian keluarga, sambil tu siap tapau rojak petis kat gerai tadi. Ingatkan sama aje macam rojak petis biasa tapi lain sikit siap ada kuih cucur and goreng pisang sekali dalam tu, and also ada kangkung. Exotic betul makanannya.

Yahooo, we've reach aour destinastion. It's LEGOLAND !!!!! Bersotak bebudak ni bila nampak we all bercuti di sini, memang salah satu impian the boys nak bercuti ke Legoland tapi kengkangan masa tu and yet banyak masa dihabiskan dengan tournament bola aje bila hujung minggu so we all memang jarang bercuti sekeluarga. Bila ada peluang macam ni, hah terus la rebut.

Dah settle parking, so kita register dulu la. Bilik pun dah siap dah, cuma tunggu beberapa dokumen lain yang disiapkan.

I nampak keriangan bukan sahaja di mata the boys tapi Daddy Jack juga macam melompat keriangan bila datang ke sini.

Seronok dia especially bila nampak mascot macam budak-budak aje, itu belum lagi bila tengok toys kat kedai Lego yang bersepah-sepah di Lobby ni, tak tahu apa benda yang nak dibeli sebab terlalu seronok sangat.

Tema Hotel Legoland ni cuma ada 2 sahaja, Kingdom and also Pirate tapi deconya memang superb la. We all memang impressed sangat dengan deco yang dibuat dengan hanya menggunkan bricks LEGO sahaja.

Even drawing kat dinding pun menggunakan bricks aje, tak ada gunakan water colour or any other medium. Serius memang hebat, and we all tak sabar nak tengok bilik we all pula...

Sambungan ya, kasi la surprise sikit, kan


2 comments:

  1. wahh pergi legoland. sis, update sis. best x bilik? dengar ada banyakkk lego dalam tu. hihihi memang seronok bawak budak budak

    ReplyDelete