Nuffnang Ad

Monday, 27 March 2017

Freetime


Cuti sekolah pun dah habis, esok kembalilah ke sekolah seperti biasa. Bulan April ni nak kena fokuskan pada temasya sukan la pulak. Sekolah Danish akan bersukan on 15 April ni so 2 minggu ni sibuk la membuat persiapan untuk hari sukan. I jarang benarkan Danish gunakan phone, tak nak bg gangguan pada UPSR, tapi unless kalau ada benda yang penting, bolehlah digunakan sekali sekala.

Ajar bersolat sejak dari kecil lagi, Alhamdulillah kalau tak sempat sembahyang bersama satu keluarga, boleh buat solat sendiri dah.

Entah macamana la boleh pulak tersuka makan manggis, padahal tak pernah ajar pun. Mungkin tengok cerita di TV ataupun membaca so keinginan nak tahu macamana rasanya buah manggis tu.

Pantang betul nampak kedai yang menayangkan cerita Upin Ipin, sanggup berhenti nak tengok walhal dah tengok berkali-kali dah di rumah.


Selain novel Melayu, rajin juga autobiography some celebrities juga untuk mengisi masa lapang

No comments:

Post a Comment