Nuffnang Ad

Wednesday, 30 May 2012

My comfort food

I tak pernah merasa nak siang ketam, tapi masa inlaws datang dulu, mereka nak sangat merasa ketam Aussie so belilah dalam 3 ekor then buat masak lemak cili api hasil tanaman sendiri dengan nenas. Ingatkan cili tu pedas berapi so letaklah 2 biji tapi taklah pedas mana pun.

Kalau seminggu tu, sure akan ada menu mee atau bihun sebab tak mahulah makan nasi aje seminggu, muaklah tambah pulak kalau makan luar pun dok makan nasi beriyani juga. Do, kadang-kadang makan mee bandung, sup atau mee kari aje.

Mee kari...ala, baru semalam masak kari ikan takkan hari nie nak makan mee kari lagi? Nak cuba buat mee hailam pulak la. Bila sejuk-sejuk nie perut mudahlah terasa laparnya. Fridge and pantry tu kena selalu ada stok makanan la jawabnya.


2 comments:

  1. sedapnya mi kari iskk.. terliur lah pulak sejuk2 ni. mkn mi panas2 ni mesti sedapp :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya masak lemak ketam.. :)

    ReplyDelete