Nuffnang Ad

Wednesday, 1 August 2012

Sambal diimport dari malaysia

Hari tu kan masa balik Malaysia dah jatuh cinta la sama sambal tumis Kak Ida. So, terbayang-bayang makan di Adelaide so minta Kak Ida buatkan sebekas untuk bawa balik. Tak pernah nak bawa balik apa jua makanan yang dah frozen padahal ada aje my Aadelaide's gangs yang pernah bawa masuk, they all kata lepas aje. So kali ni nak cubalah. Alhamdulillah, lepas from Kastam Aussie tanpa sebarang soal jawab.

Disebabkan tak tahan nak jugak makan sambal tu, buatlah nasi lemak then panaskan aje sambal tu. Sedapnya...

Thought of nak simpan sampai puasa, tapi 3 hari dah selesai dah. Hmm, tunggu Kak Ida datang Adelaidi raya ke-6 nanti akan dipaksa untuk membuat sambal tumisnya disini and simpan buat stok nanti.

6 comments:

  1. Salam Gina,
    wahh sedap nampak sambal tu. wah apam polkadot pun ada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Umi
      Memang sedap kak, tapi sedih tak dot nak simpan sampai puasa. Kena suruh die bawa dari Malaysia agi la nampaknya. Apam tu ada kawan yang bagi. Tak cuba lagi nak membuatnya

      Delete
  2. terliur nengok sambal tumis ikan bilis ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha, tu Kak Atty, tengok ni rasa sedapnya kalau buat cucur ikan bilis and cicah sambal tumis..hmmmm

      Delete
  3. kenapa x belajar dr dia? boleh buat stok sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eliss
      Tu la, balik pun kejap aje tapi tak apa, tunggu dia datang Adelaide, nanti nak belajar sambal tumis ini

      Delete