Nuffnang Ad

Monday, 29 September 2014

Kegilaan baru

Entah kenapa sekarang ni I gila pulak mengumpul pinggan-pinggan enamel ni, dalam erti kata lain pinggan ayan ni. Nampak klasik pulak rasanya. Haishhh, dulu kat Adelaide sibuk mengumpul segala mak nenek Corelle, ni balik Malaysia sibuk nak mengumpul pinggan antik pulak. Jenuh mencari kat KL ni memang tak ada sampaikan kena kirim pada kawan yang balik ke Sarawak time raya lepas.

Terberkenan dengan food photography pulak sekarang ni, mmg sangat minat especially bila tengok baking punya food photography.

Now, masih di peringkat belajar, bermain dengan lighting dan juga photo composition. Dulu mengajar Photography, lepas tu lama tinggal terus tak ingat. Lagipun dah jarang pegang DSLR, asyik snap guna Iphong aje.

Kemas-kemas barang lama jumpalah pulak one of the hadiah perkahwinan tahun 2004. Masa tu dah dapat sekotak Corelle Plum rupanya tapi masa tu mana nak pandang Corelle Corning ni semua, duduk ngan Ayah dan Ibu kan. Now bila jumpa, rasa macam la, dah lama ada koleksi rupanya.
 

6 comments:

  1. Replies
    1. la, dari tahun lepas stalk rupanya

      Delete
  2. You, and my mum can be best friends. Dia pun mabuk with all this pinggan mangkuk. I selalu speechless bila balik rumah nampak kotak delivery,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ampun, I baru perasan msg ni semua.....terima kasih ya. sorry lambat balas

      Delete
  3. mane nak beli pinggan enamel ni :)
    sy mmg tgh cari comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. I kirim from my friend di Sarawak, dia balik cuti tolong belikan hari tu

      Delete