Nuffnang Ad

Thursday, 6 December 2012

Kepercayaan Ayah

Dulu I rajin jugaklah upload gambar thru FB all the foods yang I masak sendiri semasa duduk di Adelaide, adakala sempatlah guna DSLR, kalau tak from HP pun cukuplah.  Then bila upload kat FB tu rasa ohhh banyak dah yang I belajar masak from tak tahu masak, and cuba benda yang baru. Tapi rupanya ada cerita disebalik gambar tu. My adik yang bercerita bila Ayah cakap "Entah yer atau tak Yong tu masak semua itu, entah-entah die beli then ambik gambar aje"





On 2nd December lepas, my youngest sister got engaged. I tak tahu pun hal ni, tahu pun masa dalam kereta lepas landed di KLIA after sampai di KL. Terkejut juga. Lepas perbincangan seisi keluarga, semua decide Yong kena masak...Hello, ni bukan kenduri kecil-kecilan yer..untuk 200 orang makan. Adik I cakap, kan dah terror masak, siap ajak orang dtg open house, masak sorang-sorang so tunjukkan bakat memasak kat Ayah. Ayah pun bila tahu I nak masak, terus ajak pi beli barang keperluan untuk memasak


Sekali terus beli periuk nasi elektrik saiz besar padahal dah ada dah dapur gas tapi I takut tak pandai nak masak nasi guna dapur gas, kang mentah atau hangit malu aje dengan tetamu. Selain dari periuk nasi, we all belilah chafer yang terus bertutup tu so bila kenduri kendara senang gunakan yang sendiri punya, tak payah nak pinjam atau sewa orang punya. Majlis bertunang and sesi masak memasak akan diceritakan kemudian yer.

6 comments:

  1. pasni dh boleh buka katering dh nmpk gaya ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi
      Hahahaha, bertuah ler. Sesekali bolehlah nak masak-masak ni tapi taklah sampai tahap katering lagi kut

      Delete
  2. wah..gigih tu beli kelengkapan dapur... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, memang gigih kak, mcm jakun jugaklah masuk kedai jual peralatan dapur tu

      Delete
  3. Dah balik sini dah... bila dan dating ni.. heee...


    masak periuk karan lebih baik beb.. sure masak. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan
      Balik kejap aje, nanti la if berkesempatan kita berdating yer. Memang lagi senang masak guna elektrik, dah tentu terjamin masaknya

      Delete