Nuffnang Ad

Tuesday, 11 December 2012

Berdating

I tak pernah berdating dengan my Adelaide's gang tapi sejak Ryan dah mula pergi sekolah ni so bolehlah berjimba dengan kawan-kawan for my sweet time kan. Ala bukannya selalu kena tunggu Ryan pergi sekolah ja baru boleh berjimba rama ni. Ada sekali tu, ada one of my Adelaide's gang cakap Oroton ada sale, so bila dah Kak Azie and Najwa ajak ke City, hati pun berbunga ria la.

 Kak Azie ni pantang tengok warna merah, terus matanya bersinar-sinar.
 
La, rupanya we all dapat salah info. Oroton hanya buat online sale aje, kat boutique tak ada sale so kami pi just cuci mata ajelah. Belek, telek and pegang mana-mana yang patut aje lah. Nak membelinya duit nan ado.

Okay, after done with Oroton, jom kita pi David Jones pulak la, kita belek handbag and kasut disana pulak yer.
 
  Kat sini pun tak ada sale, so kita tengok-tengok ajelah

Bila dah penat berjalan, perut mula terasa lapar so kami bertiga mencuba makan di kedai baru, Knoodle House pulak. Dah lama tahu pasal kedai ni tapi belum pernah mencubanya.
 
Selain mee, ada juga disediakan menu nasi campur. Puas juga nak memikirkan makanan yang nak diorder, sampai rasa pening nak pikir.

Udahnya 3-3 end up pilih menu yang sama, bukan hanya menu tapi air pun sama juga.

My lunch on that day, Wantan soup with chicken dumpling. Sedap and portion pun besar. Nampak orang keliling makan nasi pun rasa sedap jugak, maybe next time akan try lagi la jawabnya.
 
 Ala sayangnya, Sabtu and Ahad tak buka pulak....
 
Dah nak balik, teringat pulak nak singgah di General Trader, sekali nampak pulak yang ini...PortMeirion !!!!!

Bersusun-susan Portmeirion di rak, new arrival ni cos sebelum ni tak perasan la. Jeng..jeng..adakah koleksi pinggan mangkuk ku akan bertambah ?
 

  Kata Kak Azie, tak dapat beli, dapat bergambar dulu pun jadilah

Sungguh tak tahan tengok periuk and wok mini from Baccarat yang ada offer, so I pun beli lah 3 terus. Bolehlah buat goreng telur sebiji, and ayam seketul dua if teringin nak makan malam-malam hari di Adelaide.
 

4 comments:

  1. Bestnya dpt berjimba bersama geng eh hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi
      Kita tunggu la anak-anak pi sekolah tahun depan, kita berjimba rama sama-sama

      Delete
  2. ishhh..riak hang ni gina. citer psl beli periuk baccarat.
    cer citer pasal periuk berkarat, baru la x riak.
    peace.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Is
      Itu cerita lama, nanti lepas ni after beli barang ku akan tulis caption..Syukur Alhamdulillah

      Delete