Nuffnang Ad

Monday, 31 December 2012

Limau twilight

Semalam pergi Coles and beli some stock fruits dirumah ni, one of it ambillah oranges sebab Danish and Ryan memang suka sangat makan orange. Tapi entah mcmana tak terperasan pulak tangan ni terambil this type of orange, Blood Orange. Bila dah potong, tengok ehh apsal colour merah, ingatkan buah tu busuk so bila tengok kat sticker tu is Blood Orange.

Yang tak tahan tu, siap googled dalam internet tengok and mmg ada. Tapi mujurlah beli 2 biji aje, udahnya tak sanggup nak makan sebab macam geli, so perah dalam bekas dishwasher and buat basuh pinggan ajelah. Itupun terasa macam basuh pinggan bermandikan darah.

6 comments:

  1. Mak aii..ada eh orange kaler ni...menakutkan la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amanda
      Tu la, nak makan pun takut tgknya

      Delete
  2. Salam Gina,
    oh camni rupanya blood orange. k umi pun ngeri jugak nk mkn kalau jus kaler merah mcm ni hehehe.. kelakar pulak buat basuh pinggan mcm basuh dgn darah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Ummi
      Tu la kak, basuh pinggan pun terasa geli gelemannya

      Delete
  3. Dengar nama pun scary, apa lagi nak makan ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi....Memang tak sanggup nak makan

      Delete