Nuffnang Ad

Wednesday, 5 December 2012

M.A.N.G.O.

Dulu kasut menjadi satu kegilaan to me. Asal ada masa terluang aje sure pi beli kasut. Bila sale, mulalah angkut kasut sampai berkotak-kotak. Pergi office siap dengan stiletto bagai and now kegilaan itu dah makin berkurangan sebab dah tak bekerja, so flat shoes and sandal menjadi pilihan. Balik Malaysia ni, bila berjalan-jalan masih juga terikut-ikut perangai lama. Dulu selalu suka pki kasut from MNG, handbag pun if nak santai-santai beli disini juga. Rupanya dah banyak perubahan pasa MNG yer. Now dah guna full name, MANGO. Even wallet pun suka dengan MNG ni, baju jgn cakaplah, mostly from MNG.

Dah banyak dah koleksi kasut from Mango ni, dulu limited sangat so kadang-kadang terpaksa ke Eclipse untuk cari kasut yang sesuai. Hmm, tak sabarnya nak berkasut tinggi semula.
 
Geramnya tengok, so dalam geram-geram tu nak puaskan hati cuba la a few pasang di kaki ku ini. Ada yang cantik, tapi ku tahankan.
 
Sementara menahan diri darui membeli tapi tetap tak boleh. Ttetap juga sambar sepasang, tapi bukan kasut tumit tinggi tapi flat shoes ja, maklumlah ada anak kecil ni payah sikit nak berkasut tinggi especially time bila dah berlari sana-sini kan, nak mengejar dengan stiletto, ya ampun !!!
 
 Wow !!! Finally dah ada boutique Dr Mart di KL ni. Its in The Gardens. 
 
Baru buka beberapa hari, koleksi masih tak banyak lagi. Tak macam di Singapore, even Adelaide pun banyak lagi koleksinya. Hopefully lepas  I banyaklah sikit koleksinya especially women punya. Bolehlah I menambahkan lagi my Dr Mart's collection.
 
Rupanya now Mango dah ada men collection juga. Since Daddy Jack ada conference di KL and also Singapore so kenalah cari baju baru. Baju yang kerja dulu entah mana letaknya, tak ingat whether di rumah Ibu atau rumah inlaws so malas nak mencari so beli lain ajelah.

As always, if Daddy Jack nak membeli, tak kisahlah beli apa sure akan tawaf dulu satu tempat, then pergi balik ke tempat yang mula-mula. Sebelum singgah Mango, we all ke ZARA dulu. Belek-belek kat ZARA, then patah balik ke Mango...tak puas hati lagi ke ZARA balik, rasanya dekat 5-6 kali jugaklah masuk and keluar ZARA tu. Mujurlah Mango and ZARA berdepan aje, if lain floor, maunya pengsan.

Ohh boleh jadi VIP member
 
 Jadi VIP member terus nampak beg percuma, cantik juga beg dia

Okay, dah settle baju untuk berconference

2 comments:

  1. salam Gina,sorry email tu hopeless lah send to zuraidah@mediaprima.com.my..dah kat msia ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No worries Kak Zu, dah email pun

      Delete