Nuffnang Ad

Monday, 17 December 2012

Welcome to Legoland

Hari kedua berada di JB we all decided pergi Legoland. Since the boys crazy sangat dengan LEGO, so we brought them here. Ingatkan jauh sangat from rumah Tok Yah, rupoanya hanya 10 minit aje ikut highway Gelang Patah. Along the way, kabus punyalah tebal, terasa mcm dalam siri Twilight Zone pulak.

Were the first one to arrive, bersemangat sungguh ni. Tapi yang best tu dapat parking pun depan pintu, so taklah perlu berjalan jauh and also bolehlah bergambar dulu sementara tak ada orang ni. Ada dua tarikan yang akan dibuat in 2013 and also 2014. Tak sabar nak tunggu hotel LEGO siap, nampak dalam gambar mmg best sangat-sangat. So lepas ni rajinlah we all balik JB.

Memang jenuh menunggu, sebab opening time is at 10am and we all sampai lebih kurang pukul 8. Puas berlari sana-sini, bergambar and posing macam-macam.

Semakin lama, orang pun dah makin ramai yang datang, maklumlah sekarang kan musim cuti sekolah, so mak ayah pun turut bercuti untuk bawa anak-anak berjalan-jalan.

Dah tahan menunggu lama, so we all duduk breakfast at KFC kejap la sambil makan their famous fried chicken.

Lepas makan, so we all pun malas dah nak lepas-lepak so terus menunggu di kaunter tiket. Sempat juga bersembang dengan satu kakak ni yang datang all the way from Kedah untuk ke Legoland. 

Tepat pukul 10, pintu pun dibuka and berlari semuanya menyerbu ke playland area. We all sewa double stroller sebab tahu kang ada aje yang malas berjalan mcm di USS dulu, mulut asyik cakap letih and letih.

Memang tersangat lah seronok berada di dalam Legoland ini, terasa kembali ke zaman kanak-kanak. Ikutkan hati, nak aje trus beli annual pass tapi disebabkan we all masih lagi berada di Adelaide for another year, so tak jadi beli.

Not only the boys, Daddy Jack pun seronok juga. One of the must visit place to come every year, katanya.

Ada juga disediakan showtimes from foreign entertainers.

We all stranded kejap a few hours sebab hujan so semua games dihentikan seketika. After hujan reda, barulah diteruskan semua jenis permainan. 

Masa we all masuk awal tu, terus kami menuju ke LEGO Technic dulu and tak ramai yang ke sini so dapatlah we Danish and Daddy Jack naik water ride sampai 2 kali. After a few hours orang dah mula ramai, so beratur bukan main panjang lagi. Ryan masih tak cukup ketinggian, so tak banyak activities yang boleh dibuat. Tunggu tahun-tahun seterusnya, hopefully dah makin tinggi and boleh naik roller coaster sendiri yer.

There is also LEGO Land of Adventure

Ada juga aktiviti yang boleh disertai oleh seisi keluarga. Memang seronok sangat-sangat disini. I tengok muka all the children yang berkunjung ke sini memang terasa happy di wajah masing-masing.

Masa hujan turun, perut pun terasa lapar, so we all pun makan di Food Market. Hidangan yang dipilih and nampak macam sedap aje is Nasi Ayam and Ayam BBQ. So we all pun makan tanpa perlu tergesa-gesa sebab masih hujan. Tapi tak boleh duduk lama sgt cos orang pun dah semakin ramai.

Thats the first episode of our adventure in Legoland. We spent about 9 hours in Legoland, mmg seronok sangat-sangat. Makan semua sedap-sedap. The services and staffs very friendly. I love more here compare with USS, Singapore.
 

6 comments:

  1. Salam kenal,

    My son pun dok sebut2 nak pegi Legoland ni.
    Insya Allah ...soon.

    Yati
    @mama-iloveu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Yati
      If your son belum masuk sekolah, boleh aje pergi anytime, jgn tunggu cuti sekolah. If nak pergi waktu cuti sekolah, pergi seawal pagi so tak perlu beratur lama sangat nak beli tiket.

      Delete
  2. seronoknyer...anak dara no 1 sy , hari2 dok sebut nak g legoland..tp papanyer je membizi memanjang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emy Pokden
      Hmm, saya ni pun sebab husband ada kerja di Singapore, if not tak tahulah bila nak sampai di Legoland ni

      Delete
  3. Must visit place ye.. adala alasan blk kg jb selalu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi
      Hahahaha, so dah tak perlu nak pikir psl tempat tinggal dah. Save budget sikit

      Delete