Nuffnang Ad

Sunday, 9 December 2012

Dah tunda

Pic courtesy from Cik Google
 
So, we already delay our flight back to Adelaide on 24th of December. We will reach Adelaide on the Christmas Day. Sure ramai yang tertanya kenapalah tak nak sambung till end of January cos Danish pun cuti panjang till January. Hmm, nexy year is our last year in Adelaide, so ada banyak lagi tempat di Adelaide yang we all tak melawat lagi. Memanglah its already summer in Malaysia, but still nak spend our quality time with pusing-pusing around Adelaide. Dah banyak tempat nak pergi sebelum we all balik ni, hopefully sempatlah berjalan-jalan merata Adelaide. Lagipun Danish punya soccer training pun akan bermula in January so dah bayar mahal-mahal tak nak miss pulak.

5 comments:

  1. hah? jln kt adelaide? nak itotttt

    ReplyDelete
  2. Salam Gina,
    bagus tu balik sebelum krismas. nanti boleh shopping time boxing day, kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Ummi
      Sempat tu mmg la sempat kak, tapi tak tahu apa pulak nak beli kali ini. Macam dah tak larat nak menambah aje dah ni

      Delete
  3. Masuk bakul angkat sendiri(MBAS) tidak buruk berbanding ucap kata kata "bangga".

    Kerana perkataan "bangga" itu bermakna "takbur", "angkuh" dan "sombong".

    Sangat bahaya kepada kita sebagai orang Islam, kerana orang takbur, angkuh dan sombong tak masuk syurga.

    Ada hadis menegaskan bahawa mereka itu kekal dalam neraka.

    Ini bukan perkara kecil bagi orang islam.

    Sebab itu pada saya masuk bakul angkat sendiri belum boleh di kategori boleh rasok akidah.

    Tetapi bagi mereka yang tidak kisah dengan perintah Allah, termasuk tidak kisah dengan anak perempuan yang tidak tutup aurat hanya perkara biasa saja.

    Sebab itu hari ini kita sering dengan orang Melayu berkata saya "bangga" termasuk apabila dengan kejayaan anak anak.

    Yang wajar kita ucapkan ialah "Alhamdulillah" tanda bersyukurnya kita dengan anuerah Allah kepada anak anak kita.

    Islam ajar kita termasuk melakukan "sujud syukur" apabila mendapat satu satu kejayaan.

    Maaf ya. Saya cuma ingatkan sesama kita.Lebih lebih lagi kepada yang mengaku beragama Islam. Jadi hentikanlah penggunaan perkataan "bangga" anda itu.

    ReplyDelete