Nuffnang Ad

Wednesday, 12 December 2012

Wajib ke Mak Jah

Adakalanya pagi Sabtu atau Ahad, we all sekeluarga akan breakfast di luar. Kalau tak ke kedai mamak we all all akan makan di Warung Mak Jah di Jalan Kolam Air sebelah RSPA tu.

If ke Warung Mak Mah, suka sangat makan kuih muih die. Ada berjenis-jenis kuih muih, pilih aje tapi antara my fav adalah kuih bakar, serimuka dan talam ubi. 

Adakalanya cepat sangat habis kuih muih ni sebab ada org just walk in beli sampai satu loyang.

Roti canai pun ada juga

Si kerinting ni dapat makan nasi lemak and ayam goreng, senyap la die

Nasi lemak dengan berjenis-jenis lauk pauk

Nyum..nyum



Nasi lemak sambal sotong and telur mata


Lepas breakfast, jom makan buah-buahan tempatan yang tak jumpa di Adelaide.
 

9 comments:

  1. glamer mak jah you.
    hehehe.

    tetiba nmpk seri muka, terus teringin. sapa pandai buat seri mukaaaaaaaaaa???????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Is
      Tu la, mmg glamour Mak Jah tu. Jom la tunggu Gina balik nanti kita buat project kuih muih Melayu

      Delete
  2. Sedapnya tengok kuih bakar ngn serimuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap kuih muih disini Kak Atty, tgk pun terliur

      Delete
  3. dah lama tak pergi Mak Jah. Seri Muka dia out of this world!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom Kak Jee, kita breakfast sama-sama

      Delete
  4. sy suka seri muka perghh mmg sedap. sy suka klu pulut tu lbh byk dr yg warna hijau tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah dengan kita juga, tapi lebih gemar serimuka yang kepalanya coklat manis and sedap

      Delete
  5. slm.. sebelum jd silent reader jer tp rs terliur nk p try kt mak jah jgk.. boleh detail sikt lokasi mak jh nih

    ReplyDelete