Nuffnang Ad

Thursday, 2 September 2010

Dah tak boleh tunggu dah

I pernah mentioned before that dental services here is very expensive and kalau boleh, tunggu balik Malaysia nanti, buat semua. Last time, Daddy Jack sampai kena cabut giginya kat sini sebabnya tak tahan sangat and last week, Danish pulak mengadu sakit gigi. Actually, masa seminggu sampai sini dulu pun, die dah pernah mengadu sakit gigi, but after bagi ubat, okay pulak. Kebetulan pulak, weekend tu die pi makan yoghurt, sejuk so terasa balik. Bila tanya, die kata memang sakit sangat. And as a primary students kat Aussie nie, all the students mcm ada children dental services and we managed to jumpa dentist on Monday.

Bila tanya, gigi mana yang sakit, Danish pun tak pasti yang mana satu, so we all decided, check semua all the gigi. Nak tunggu buat kat Malaysia, mmg tak pasti lagi nak balik bila, nak tak nak terpaksa la jugak buat kat sini.

Ryan as usual, tak reti nak duduk diam, memanjat, punggah all the books yang ada kat situ. Well, after jumpa dentist, banyak jugak hal yang nak kena settle. Our medical insurance tak cover dental services, so nak tak nak kalau nak cepat kena jugak gi private. Kalau nak pi gomen, kena tunggu setahun untuk prosesnya..mak aiii, kalau mcm tu, baik balik Malaysia, buat treatment. Patutlah, ada my friends here, sanggup angkut anak beranak balik Malaysia sebabnya tak sanggup tunggu lama, and kalau buat kat private, harga mcm boleh beli kereta Kelisa/Kancil, so better beli tiket, balik Malaysia.

Disebabkan Danish dah tak tertahan sangat, we have to call Dr Daniel asked whether he can help on Danish situation. He said, he tried. He said that mmg agak teruk jugakla gigi Danish, tapi die hanya boleh redakan the pain dengan menampal gigi-gigi tu and he also suggest that kalau boleh, bila balik Malaysia nanti, better buat kat Malaysia aje.

Memula tu, Danish masuk dengan Daddy jack, I waited outside sebabnya Ryan tido, lama jugak tunggu kat luar tu...after a while, Daddy Jack said that he surrender sebabnya, Danish mcm dah tak boleh control lagi dah. So, I take over and with Mummy's power, everything wents smoothly. So bila keluar, Daddy Jack tanya " Aikkk, sekejap aje, macamana you buat "...hmmm Mummy will always be mummy, kan.

1 comment:

  1. kuasa sorg mummy .mmg takleh disangkal kan ..

    ReplyDelete