Nuffnang Ad

Friday, 26 July 2013

My Doc Marten

I always in love with Doc Mart, dari dulu lagi semenjak zaman sekolah. My first Mary Jane dibeli tahun 1993 right after SPM, masa tu rasa cool giler dapat pakai boot tapi sayangnya my first Doc Mart dirembat pencuri kasut yang masuk dalam rumah.

My first Doc Mart here in Adelaide dibeli tahun 2012, seminggu sebelum raya, kononnya nak buat kasut raya tapi masa balik dah pakai dah. Then, masa trip ke Melbourne dengan Along tahun lepas, nampak ada offer pulak yang 9 holes ni so sambar lagi satu.

  My first ever Doc Mart yang ada heels.

Dulu susah sangat nak jumpa Doc Mart di Malaysia, tak ada butik khas yang menjualnya. Now, dah buka satu butik di The Gardens so tak perlu bersusah payah nak beli boot di Singapore.

Sempat juga membelikan satu set yang sama dengan Daddy Jack konon nak pakai kat sini tapi memandangkan dah nak balik, so simpan untuk guna pi office ajelah.

  Phuhhhh, dah macam-macam pattern ada dah ni.

Bila tengok Daddy Jack punya macam cantik so I pun beli satu yang sama macam die cumanya warna aje yang lain, mine is maroon with pink lace.

Ni pun beli lagi, after 2 weeks beli yang merah tu sebab tengah buat sale, from $150 jadi $80 sahaja.

My winter warmer, sejuk-sejuk ni teringin pulak nak pakai high boot. Sebenarnya beli boot ni nak pakai dengan costume Superwoman masa birthday pastu pakai pun sekejap-kejap aje cos mcm prefer pakai Cros aje sebab senang nak sarung instead of nak kena zip semua. Now, semua dah masuk kotak untuk dibawa balik.

18 comments:

  1. Sy mampu beli yang bundle je..tp kat bundle pun nmpk ok gak..Sy pun br update pasal first Marten sy http://intandayani.blogspot.com/2013/07/ko-nak-g-kawad-ke-hape.html...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa, nanti kumpul duit beli yang baru yer Intan

      Delete
  2. Assalam...coolnya suka pakai boots... :))

    sis nak share contest dalam blog. Jemput tengok ya dear www.roslidamjani.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Rosnida
      Suka sebab tahan lasak dan selesa aje, tak lama lagi dah masuk kerja kenalah pakai heels balik

      Delete
  3. Kak gina, blh bagi emel akak x

    ReplyDelete
  4. awww..teringat zaman2 mude dulu pakai docmart ni..masih adew dalam simpanan..mary jane dah lame kene rembat..skrg tggl yg red cherry jew..huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita kembalikan zaman kemilangan kita pakai Doc Mart tu Anggun

      Delete
    2. Assalam ini sis jual ? Bole tnya brapa hrga ?

      Delete
    3. Assalam , ini sis jual ? brapa hrga ?

      Delete
    4. Salam ChieQa
      Saya tak jual, beli untuk diri sendiri aje. Harga beli lebih kurang RM300, tapi beli ni kat Australia

      Delete
  5. Saya supplier dr marten.. ada mcm2 jenis.. wassup untuk pertanyaan lanjut +60175090089

    ReplyDelete
  6. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us:(greenlightcapitalcorporation@gmail.com)


    Application Form:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....

    Contact Us:(greenlightcapitalcorporation@gmail.com)

    ReplyDelete
  7. Wahhhh.....terbaiklah sis,i plan time my wedding nk pkai doc mart dgn gaun..hihihi

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. yup betul, memang murah. Saya bawa balik dekat 6 kotak Doc Mart sebab bila sale memang murah sangat-sangat

      Delete