Nuffnang Ad

Friday, 19 July 2013

IKEA memang hantu

Mahap la yer, citer ni sebelum puasa lagi. Hari Rabu atau Khamis adalah hari free we all untuk bebeas berjalan ke mana sahaja cos anak-anak pergi sekolah from 830 till 3pm so we all bolehlah berjalan berbuda pi belek barang sana sini and ambil masa yang lama sikit nak membeleknya. Antara tempatnya ke IKEA, plan asalnya nak beli balang kaca aje tu yang datang sini. So sebelum IKEA Store buka, kita breakfast dulu lah yer.

The IKEA serve breakfast for vegetarian so inilah setnya. Tengok yang non vege punya big breakfast sangatlah mengiurkan tapi apakan daya, tak boleh makan, kan. Tak apa, ni pun dah cukup mengenyangkan juga.

We all menuju ke kids section dulu cos bersebelahan dengan cafe tu. I tak perasan benda ni cos dalam otak hanya pikir nak beli balang ajelah, tapi bila Daddy Jack panggil suruh tengok something, terkejut la jugak. Apa yang membuatkan we all terkejut beruk tu?

Harga katil Kura Reversible bed ni hanya AUD99 dari AUD299 sahaja, maunya tak pengsan we all dibuatnya. We all memang dah ada katil ni yang digunakan oleh Danish dan Ryan sekarang pastu hari tu tengok kat Gumtree ada orang offer katil ni dalam AUD50 aje sekali dengan tent and we all pun beli jugak cos untuk bawa balik untuk Ryan nanti. And now bila tengok harga murah, mulalah gatal nak beli yang baru for both of the boys pulak sebab senanglah sikit dah siap packaging tanpa perlu we all bukak then balut semula untuk dibawa balik. Harga di Msia menurut hasil survey Daddy Jack lebih kurang RM700 tapi now I tengok maybe tengah sale jatuh dalam RM500++ but still murah kat sini kan. Hmm, nampak gayanya katil yang sedia ada tu kena jual samada disini atau di Malaysia la kut.

Imiginasi impian untuk laundry room nanti, sebab ada keinginan nak beli washing machine dan juga dryer kat sini then rasanya rumah kat Setia Alam tu ada kawasan sikit kat belakang tu so maybe nak transfer ala-ala laundry room mcm ni jugak.

Hajat datang nak beli balang aje kan, so end up we all mengangkut sampai 2 trolley, yer saya akui..IKEA memang berhantu !!

Sampai kena buat home delivery cos all the stuffs tak muat kereta. Mostly we all beli barang-barang yang we all nak bawa balik Malaysia terus, dah siap pack then tunggu masuk dalam kontena aje nanti.

Barang yang dibeli sampai keesokan harinya so terus masuk dalam garage, settle satu benda.

7 comments:

  1. Replies
    1. Rizziela
      Yup memang best..balik nanti sambung di IKEA Malaysia pulak

      Delete
  2. Always refrain myself frm going to ikea. kalu dah pegi, jarang sekali balik dengan tangan kosong. biasanya...wallet yg kosong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul A
      Memang betul, I tak nafikan. Kadang-kadang tu I end up beli walaupun hanya set senduk aje

      Delete
  3. dear..betul ke nak jual kura reversible bed tu?
    bila nak jual? kalo end of this year i nak book dulu..boleh ke?tq

    email me : ujeemie@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujee
      Dah dijual disanalah..sorry yer

      Delete
  4. dear,betul ke nak jual kura reversible bed tu?
    kalo u nak jual end of this year i nak book la..?
    boleh ke?

    email me:ujeemie@gmail.com

    ReplyDelete