Nuffnang Ad

Wednesday 10 December 2014

Makang-makang


Semenjak balik from Adelaide, jarang la sikit masak. Tak macam di Adelaide dulu, semua benda if terasa nak makan, kena bukak and belek resepi untuk cuba membuatnya tapi sekarang mood tu kejap ada, kejap tak ada. Macam sushi ni la, dulu pun kat Adelaide beli aje and now balik Malaysia masih meneruskan tradisi membeli jugak.

Entah macamana nak mendapat mood rajin memasak macam di Adelaide dulu gamaknya

Dah buka satu lagi new cafe di Melawati, Espressolab. Baru pertama kali nak mencubanya

 Not so bad the coffee, harus lah mencuba lagi bila ada waktunya

Kadang-kadang rajin juga mengopi di McCafe bersama teman-teman untuk bersembang dan berkongsi cerita.

Kalau ada training Danish di Subang, we all akan lepak Burger King kejap, sambil makan Whooper ataupun minum aje.

Mee yang digemari semenjak di bangku sekolah rendah lagi, Maphilindo Mee hanya di Melawati. Memang sedap mee supnya. Dulu tiap kali bulan puasa, sure akan beli sebungkus dua untuk dibuat juadah berbuka puasa.

 Sejuk-sejuk hujan memang sesuai la makan bihun sup ni

Satu lagi tarikan makanan di Melawti, Nasi Ayam Hainan di foodcourt yang belah dalam tu. Ada sorang Uncle yang menjual nasi ayam sedap sangat.

Satay pun sedap juga, tapi sekarang ni tak berapa suka sangat makan satay Haji Samuri.

 Teh tarik yang buihnya banyak memang sedap ya amat

Pertama kali mencuba The Fish Manhattan, bolehlah kepada mereka-mereka yang penggemar ikan 

 Roti tisu dan juga mee goreng telur mata, memang best !

Bihun sup Maphilindo tu kalau sesiapa yang nak makan, haruslah makan dengan ABC yang ada di tepi tu.

Sesekali keluar breakfast dengan ala-ala kuih melayu la, jemu juga tetiap minggu makan roti canai mamak aje, kan.


Bernasi kandar di siang hari

 Kalau malas, apalagi...home delivery ajelah kaedahnya


 Uishhhh, tengok gambar-gambar kedai mamak ni, terliur pulaklah dengan roti tosai tu. Esok public holiday, so esok ajelah breakfast di mamak, tosei sama telur 3 suku masak, teh tarik kurang manis !



1 comment: