Nuffnang Ad

Saturday, 28 January 2012

Nasi Lemak oh Nasi Lemak

Dulu, heboh sekejap bila ada ura-ura nak hentikan penjualan nasi lemak disekolah untuk mengelakkan kanak-kanak sekolah mengalami obesiti. Yer ke? Nasi lemak menjerumus kepada obersiti? Entahlah yer..masa zaman I sekolah dulu, rasanya ada ada makcik kantin menjual nasi lemak, mee kari. Even masa I pergi ikut Daddy Jack pergi jumpa cikgu sekolah, I melepak kat kantin sekolah, tengok kantin sekolah sekarang bukan macam kantin sekolah zaman I dulu.

Dah banyak makanan dijual macam burger, mee goreng, nasi lemak, kuih muih even siap ada gerai untuk bancuh minuman. Hebat sungguh !!! Berapalah agaknya duit belanja anak-anak sekolah sekarang yer...

Apa-apapun, nasi lemak tetap kekal sebagai antara makanan kita. Tak kiralah dimakan waktu bila pun, pagi atau malam..nasi lemak tetap menjadi pujaan. Samada berbungkus daun pisang ataupun yang berhidang.

2 comments:

  1. nasi lemak mmg sedap. sinonim dgn bfast. lg satu karipap. kalau kantin atau kedai tak jual dua benda ni mmg tak sah lah. k umi pun br je buat nasi lemak 2 hari lepas. lepas gian :)

    ReplyDelete
  2. Kak Ummi
    Summer ni nasi lemak cepat basi, so buat untuk makan sekali aje. Kalau buat untuk breakfast, tghari dah tak boleh makan dah

    ReplyDelete