Nuffnang Ad

Tuesday, 1 January 2013

Happy 2013 from DownUnder

Happy 2013. Im still here in Adelaide and this year will be our last year in Adelaide. Yes !!! we're going back for good this year, Insyallah if tak ada apa yang menghalang somewhere around September so I will cherish every moments here in Adelaide. My life so far so good, even my family. Anak-anak pun dah semakin membesar and Ryan already started his kindy days here and will continue again end of January. We had a blast last year with so many things happened and will continue to have a blast also in 2013. Insyallah, antaranya we try untuk menghabiskan masa kami di Adelaide with touring around SA denga  pergi ke mana-mana tempat yang belum pernah kami pergi so dah siapkan our travel list and so on. Mana tempat yang belum pergi, apa aktiviti yang belum kami buat sepanjang berada di sini...asyik bershopping aje kerjanya so baik lah pergi berjalan-jalan, menghabiskan masa bersama keluarga. Sementara me and Daddy Jack ada peluang ni kan. Dah masuk kerja balik nanti nak bercuti and menghabiskan masa dengan anak-anak pun rasanya very limited like nak tunggu cuti sekolah baru nak pergi berjalan. So my first priority for 2013 now is spending my whole time with my family, outing and have a great time with them.
 

I also try to bake as many thing as I can while still in Adelaide. With all the kelengkapan yang dah ada, I will try my baking skills. This is my last year also being a fulltime housewife and in September, everything will back like what I used to be in 2010. Bibik is on the way,so tak bermaksud if ada Bibik semua kerja diserah padanya. I try to be just like a normal housewife and adanya Bibik hanyalah membantu I sahaja, bukannya semua tugasan diserahkan padanya. Insyallah.

8 comments:

  1. wahhh bestnya dpt melancong....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Betty
      Insyallah, if ada ongkosnya..nak jugaklah berjalan-jalan, kan

      Delete
  2. Salam and Happy New Year to you GIna! Syok nya baking kat Adelaide ya barang semua ada:) Gina dont worry i tau mesti lah busy macam2 bila balik mesia tu:) Memang tak menag tangan kan:) In shaa Allah ada kesempatan in the future kita jumpa:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Zu
      Happy New Year to you too, Kak. Sorry sangat-sangat yer. Nanti Insyallah bila Gina balik nanti Gina jumpa akak

      Delete
  3. Replies
    1. Happy New Year to you too, Sid

      Delete
  4. berat rasa hati kalo fikir kena kembali hectic di malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Is
      Memang berat nak pikir mcm-mcm benda, balik nak tempuh traffic jam, dengan sesak sana sini, huhuhuhu tak sanggup rasanya

      Delete