Bila dah balik Adelaide, mulalah rindu makanan di Malaysia. Adakalanya, balik Malaysia mcm tak teringin nak makan tapi bila dah balik Adelaide, dok teringat-ingat aje. Bila dah dirumah Ibu, makan nasi berlaukkan sambal tumis, kicap and telur dadar pun dah dikira sedap sambil makan bertambah-tambah.
Di kala panas-panas berdenting di Adelaide ni sesekali teringat Es Teler di Restoran Sari Ratu yang sedap and menyamankan tekak tu.
Teringat juga kelazatan Ayam Pop, Gulai Ayam dan juga Tetel, Sambal Hijau, dan berbagai jenis makanan Padang disini. Dulu masa sebelum datang Adelaide, memang sering makan disini dengan my big family tapi bila dah datang ke Adelaide bila balik Malaysia jarang dah makan sini. Agaknya my big family pun dah jemu dah makan disini.
Aduhhhh !!!! tengok gambar ni lagilah terliur..makan nasi dengan lauk kampung. Tambah menyelerakan bila ada sambal tempoyak daun kayu tu., really sedap. Ikan bakar cicah air asam menambat selera dan minum pulak air sirap limau, memang la terangkat.
bertabahlah....:)
ReplyDeleteNet
DeleteMemang kena bertabahlah. Kena tggu a fews months aje lagi ni
yg gmbr atas skli tu menu wajib org bujang mcm sy haha. sedapppp..
ReplyDeleteShalee
DeleteRasanya kalau yang berkahwin pun sedap jugak
makan nasi lauk telur kicap dan sambal tumis memang sedap ^_^
ReplyDeleteKniedaz
DeleteYer, mmg tak dinafikan sangat sedap esp bila makan dengan nasi panas
yummmy!
ReplyDeleteHungrrryy !
Delete