Nuffnang Ad

Wednesday, 2 January 2013

Back to square one

Sehari sebelum Krismas 2012, we all dah kena balik ke Adelaide after nearly sebulan setengah berada di Malaysia so cukuplah cutinya and semua kena kembali seperti biasa kecuali Danish and Ryan cos sekolah sedang bercuti till end of January. So ada banyak masa lapang like main, berjalan-jalan and bergaduh bila bersama.


Kali ni balik agak sedih sikit cos Ayah tak dapat nak hantar we all balik cos tersangkut dalam banjir yang tak dijangka di Kuantan. First Ayah cuba juga untuk balik tapi bila air dah semakin naik, and orang ramai disekitar telah ramai dipindahkan ke Pusat Perpindahan Banjir so Ayah tak boleh tinggalkan. Hmm tambah pula bila ada VVIP nak datang melawat, lagilah. So Ibu cakap tak apalah, tak payah bergegas nak balik, lagipun semua under control. Tapi dalam hati sebak, Allah SWT aje yang tahu.

Bila balik dalam keadaan sedih, semua jadi serba tak kena. Flight balik kali ni rasa tak berapa nak selesa. Even the boys pun tido tak berapa nak lena maybe sebab terlalu banyak turbulence and air pocket. Hidangan makan pun buat pertama kali mcm tak lalu aje nak makan. Ada 2 choices, roast turkey sempena Christmas and also Nasi Tomato. I cuma cuit sikit aje the roast turkey sebab mungkin sebelum tu I dah makan KFC dekat 2 ketul ayamnya.

Dekat sejam setengan berada di udara, the kids masih segar bugar lagi. Tak ada tanda-tanda nak tidur lagi.


Bila dah makin lama, mata Ryan pun dah makin kuyu, then tahu-tahu dah terlentuk tido

Tried untuk menghabiskan kesemua roast turkey tu tapi mmg tak mampu dah. Just ratah the veges aje. Sedap sangat-sangat.

2 comments:

  1. Ala.. bila tgk balik mknan yg xmakan tu rasa sayang pula ye.

    Biasala, kalau nk hantar kita balik xcukup corum especially org paling penting mesti rasa xhepi kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Ummi, perut dahh kenyang sangat so tak lalau nak sumbat dah. Memang sedih sangat cos Ayah tak pernah miss hantar and ambil we all kat airport

      Delete