Nuffnang Ad

Friday, 4 January 2013

Heatwave

 After nearly 3 years berada di Adelaide, inilah pertama kali merasakan kepanasan summer yang sebenarnya. Tahun pertama dulu pertengahan Januari balik Malaysia, then tahun 2011 pun berada di Malaysia but in January ada di Adelaide but taklah sepanas sekarang ni and now for the year 2013, terasalah kepanasannya, bukannya sehari tapi untuk seminggu berturut-turut. Phewwww !!!! Alamatnya duduk aje dalam rumah, tarik langsir, jgn bagi any cahaya masuk kalau tidak memang panas.

And this is the forecat pukul 12.30pm tadi. Duduk dapur nak masak pun berlengas satu badan, mujurlah kat kipas ada dapur dapur ada kipas so sejuklah sikit tapi menahan juga haba from stove. masak cepat-cepat, lepas makan terus masuk bilik and pasang aircond. Ni pun mata dah makin layu akibat kekenyangan dan suasana yang agak nyaman. Huhuhuhu, tak sanggup menahan lagi seminggu mcm ni.

6 comments:

  1. kat kipas ada dapur ke , kat dapur ada kipas?

    40 C panas nye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yatie
      Ya ampun..baru perasan bahasa yang tunggang langgang, terima kasih atas teguran yer. Yup, today mmg agak panas sikit cuacanya

      Delete
  2. Replies
    1. Tu la Ummi, baru first time kena, rasanya nak nangis

      Delete
  3. dekat hobart harini suhu 43, rasa nak rendam dalam ais je, nasib ais mahal, rumah pulak takde kipas, peetama kali rasa berlengas,panas, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh yer ke Zul, sini pulak kipas pun tak jalan..masing-masing pasang aircond aje. Siaplah mengiggil tunggu bil elektrik nanti

      Delete